Главная » 2009 » Май » 27 » «Хімік» – володар бронзових медалей чемпіонату Суперліги
«Хімік» – володар бронзових медалей чемпіонату Суперліги
18:41


В той час, як решта учасників Суперліги завершили сезон, «Київ» і «Хімік» продовжили боротьбу за бронзові медалі української баскетбольної першості. І саме четвертий матч обох команд став вирішальним. Господарі домінували на майданчику, вигравши поєдинок із рахунком 91:73 і здобувши третю перемогу в серії. Таким чином, «бронза» залишається в Южному, колектив з якого вкотре довів свій клас, ще на один сезон. Кияни посіли четверту сходинку, що для команди Саші Обрадовіча, враховуючи втрату провідних виконавців, рівноцінно успіху у «малому фіналі».
 
Незважаючи на те, що кияни відкрили рахунок у матчі і близько трьох хвилин вели, господарі ситуацію вирівняли і вийшли вперед. За рахунку 16:10 Саша Обрадовіч узяв тайм-аут, проте перевага «Хіміка» після цього лише зростала, сягнувши + 14 після серії з трьох влучних пострілів із-за дуги, два з яких на рахунку Олександра Кольченка, котрий загалом за перший ігровий відрізок набрав 12 пунктів. Як наслідок, вже на старті поєдинку южненці оформили собі комфортний відрив від суперника, ще більше наростивши перевагу протягом наступної чверті. Не минуло й трьох хвилин від її початку, як табло зафіксувало рахунок 37:16 на користь Южного. Як і в попередньому матчі кияни нічого не могли вдіяти з кинджальними проходами Олу Фамутімі. В підсумку, на велику перерву команди пішли за більш ніж упевненого домінування «Хіміка» – 55:30.
 
Обидві наступні чверті виграв БК «Київ». Особливо вдалася їм третя десятихвилинка, протягом якої Манучар Маркоішвілі та партнери відіграли шість очок, але, головним чином, за рахунок ідеальної реалізації штрафних – 9 із 9-ти. Проте цього виявилося замало, щоб бодай наблизитися до суперника на небезпечну відстань. До 14-ти очок «вовки» скоротили відставання від «Хіміка» на початку наступної десятихвилинки. Після тайм-ауту, який попросив Олівер Поповіч, різниця в рахунку зменшилася ще на два пункти. Однак ударно провівши заключні хвилини поєдинку, южненці, у складі яких двічі влучно стріляв із-за дуги Олу Фамутімі, а одного разу – Олександр Кольченко, довели матч до впевненої перемоги.

 
Найрезультативнішим гравцем у складі «Хіміка» став Олу Фамутімі, записавши на свій рахунок 20 очок і по 2 «асисти», перехоплення, підбирання та блок-шоти. В активі Олександра Кольченка 17 очок, 4 передачі та 2 підбирання. По 13 балів здобули Ненад Чанак (+ 6 підбирань, 3 перехоплення та 2 передачі) й Уайкін Кєллі (+ 5 передач і 5 перехоплень, а також 2 підбирання). 10 очок і 6 підбирань стали доробком Джона Томаса у цьому матчі.
 
Манучар Маркоішвілі відзначився 19-ма набраними очками, додавши до них 7 передач, 3 підбирання та 2 перехоплення. На рахунку Максима Пустозвонова 14 пунктів, В’ячеслава Кравцова – 12 + 4 відскоки. По 10 очок здобули Олександр Липовий і Руслан Отверченко.

 
По завершенні матчу відбулася врочиста церемонія нагородження бронзових призерів. А БК «Київ» на додачу до перемоги Дениса Лукашова в номінації «відкриття року» отримав ще один індивідуальний приз. Захисник киян Манучар Маркоішвілі за результатами опитування клубів Суперліги та баскетбольних фахівців отримав титул MVP чемпіонату.

 
Після гри
 
Саша Обрадовіч, головний тренер БК «Київ»:
 
Я думаю, що оцінювати сьогоднішню гру особливо сенсу немає, але повинен сказати, що я пишаюся своїми гравцями, я задоволений тим, як ми виглядали в цій серії, в півфінальній серії – на всіх стадіях плей-офф, і в тій частині чемпіонату, у якій ми попрощалися з більшістю легіонерів, граючи в такому оновленому складі. Якщо говорити про півфінали проти «Донецька», то я задоволений тим, що в кожному матчі ми фактично до кінця залишалися в грі, тобто у нас були шанси на те, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Що стосується матчів з «Хіміком» – треба бути реалістами, на кожній з позицій у Южного гравці, які по класу переважають нашу молодь. Але, все одно, навіть в цій ситуації, те, що нам вдалося виграти першу гру серії, я вважаю добрим результатом.
 
Олівер Поповіч, головний тренер БК «Хімік»:
 
У «Хіміка» на сьогоднішній день довше лавка, чим у «Києва». Це видно було і в Києві в першій грі, яку ми повинні були вигравати, і в другій, і тут, удома. А «Києву» дуже важко грати 40 хвилин тією кількість гравців, яка є на сьогодні. Наші хлопці зіграли добре, особливо в захисті, почали робити набагато менше помилок, ніж раніше. І лише за рахунок захисту сьогодні і виграли. Третє місце, думаю, відповідає нашому рівню. На початку сезону ситуація була інша, найбільший бюджет був у Маріуполя, Донецька, Києва, і лише потім – у «Хіміка». Згодом ситуація змінилася, знаєте, що трапилося, тому реально, що «Хімік» зайняв третю позицію. Але задоволений я тільки роботою, нічим більше. Я думаю, що цього сезону ми могли піднятися на вищу сходинку, але, на жаль, поки не вийшло. Насправді важко, якщо тренер не зробив команду по-своєму і не працював з передсезонної підготовки з гравцями, по ходу сезону вносити поправки і при цьому добиватися високих цілей.


Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 737 | Добавил: probasket | Теги: Украинская суперлига, Київ, Хімік | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама