Главная » 2009 » Май » 27 » «Азовмаш» – чемпіон! «Донецьк» – володар срібних медалей
«Азовмаш» – чемпіон! «Донецьк» – володар срібних медалей
18:34


Третій матч фінальної серії між БК «Азовмаш» і БК «Донецьк» став вирішальним у боротьбі за «золото» вітчизняної баскетбольної першості. Без травмованого Мілутіна Алєксіча та з травмованим Андресом Родрігезом на майданчику донеччани поступилися маріупольському клубу з рахунком 78:90. Не допомогла господарям навіть феноменальна гра Кріса Оуенса, котрий набрав 23 очка в заключній чверті. «Азовмаш» – чемпіон, «Донецьк» у першому своєму сезоні в Суперлізі виборює срібні медалі.
 
Вже традиційно початок матчу маріупольці почали зі стрімкого ривка. Андрес Родрігез сфолив на Олександрові Скутельнику, який і відкрив рахунок, реалізувавши два з двох штрафних, й одразу ж додавши з-за дуги. Коли перший номер донеччан нарешті «розмочив» рахунок, в активі «Азовмашу» вже було дев’ять пунктів. Триочковий кидок Діжона Томпсона знову збільшив перевагу гостей. Ігорс Міглінієкс одразу ж узяв тайм-аут, проте його команді це не допомогло. «Леви» впевнено контролювали щит і просто не пускали суперника, в якого на додачу зовсім не склалася гра в захисті, до трисекундної зони. До кінця десятихвилинки маріупольці, головним чином, зусиллями своїх «великих», збільшили розрив у рахунку – 27:12. Протягом наступної чверті підопічні Рімаса Гірскіса впевнено нарощували власну перевагу. Натомість у господарів зовсім не пішов кидок із середньої та дальньої дистанції: раз за разом не влучали Родрігез, Александер та Оуенс. У свою чергу, два поспіль дальніх постріли Маріуса Прекявічуса та Горана Чакіча в середині чверті довели перевагу маріупольців до дев’ятнадцяти очок. Надалі вона зростала і після затяжної серії з десяти штрафних кидків, вісім з яких було реалізовано, у виконанні гравців «Азовмашу» сягнула рекордної позначки в матчі – 27 пунктів. І лише результативно проведена кінцівка першої половини дозволила «тиграм» дещо скоротити відставання – 27:50 перед великою перервою.
 
Третю чверть зусиллями Деметріуса Александера та Кріса Оуенса, котрі на двох набрали 19 із 24-х командних очок, виграли господарі, хоча дуже довго «Азовмашу» вдавалося утримувати перевагу у дев’ятнадцять – двадцять пунктів. Після того, як за рахунку 43:61 Кріс Оуенс перехопив м’яч і заробив два з фолом у стрімкій контратаці, на мить здалося, що донеччани все ж таки мають шанс на те, щоб схилити шальки терезів на власну користь. Але десяти очок, відіграних «Донецьком», виявилося замало, щоб змінити хід гри. Заключну десятихвилинку команди розпочали за рахунку 51:64 на користь маріупольського клубу. А ударна двохвилинка на її початку дозволила «Азовмашу» повернути собі двадцятиочкову перевагу. Тому феєрія, яку влаштував на майданчику Кріс Оуенс, забивши один триочковий, два штрафних і дев’ять раз із одинадцяти влучивши з середньої дистанції, змінити нічого не могла. Маріупольці спокійно довели матч до перемоги, що робить їх володарями «золота» Суперліги-2009. Донеччани в першому ж своєму сезоні, проведеному на найвищому рівні, задовольнилися срібними медалями.
 

Найрезультативнішим гравцем своєї команди й матчу загалом став форвард БК «Донецьк» Кріс Оуенс – 37 очок і 13 підбирань. В активі Деметріуса Александера 17 очок і 5 підбирань.

 

Діжон Томпсон також став автором «дабл-дабла»: 19 очок і 13 підбирань. Сергій Ліщук приніс «Азовмашу» 17 балів, додавши до них 8 підбирань. По 11 очок заробили Маріус Прекявічус і Роландас Ярутіс. 10 очок і 7 підбирань на рахунку Хасана Різвіча.
 
По завершенні матчу відбулася врочиста церемонія нагородження. Окрім командних нагород індивідуальні призи отримали найяскравіші виконавці за підсумками сезону.
 
Найкращим захисником визнали Андреса Родрігеза («Донецьк»).
 
Найкращий легкий форвард – Діжон Томпсон («Азовмаш»).
 
Найкращий важкий форвард – Кріс Оуенс («Донецьк»).
 
Найкращий центровий – Сергій Ліщук («Азовмаш»).
 
В номінації «Відкриття сезону» переміг Денис Лукашов («Київ»).

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 778 | Добавил: probasket | Теги: Азовмаш, Украинская суперлига, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама