Главная » 2009 » Май » 27 » БК «Хімік» виходить вперед у серії з БК «Київ»
БК «Хімік» виходить вперед у серії з БК «Київ»
18:32
Після 1:1 за підсумками двох київських матчів серія за «бронзу» переїхала до Южного. Перша з двох ігор принесла успіх господарям, які, вирвавшись уперед на чотирнадцять очок за підсумками дебютної десятихвилинки, довели поєдинок до перемоги із загальним рахунком 71:55.
 
Три триочкових Уайкіна Кєллі, один постріл із-за дуги Андрія Агафонова та чотири пункти, здобуті Джоном Томасом, протягом першої половини стартової десятихвилинки забезпечили солідний відрив у рахунку на користь южненців – 16:2, який кияни там і не змогли відіграти. Не допоміг їм і тайм-аут, під час якого Саша Обрадовіч досить емоційно давав настанови власним гравцям. І якби не результативна гра наприкінці чверті молодого Руслана Отверченка, котрий двічі завершував атаки гостей із середньої дистанції, а одного разу влучив у кошик суперника здалеку, перевага «Хіміка» могла б бути значно більшою. Протягом наступних десяти хвилин кияни спробували переломити хід поєдинку, однак спромоглися лише скоротити розрив у рахунку на два пункти. Найреальніший момент для того, щоб наздогнати суперника, «кияни» отримали в середині чверті, коли Манучар Маркоішвілі, реалізувавши кидок з дальньої дистанції, наблизив свою команду до «Хіміка» на відстань у сім очок. Але Джон Томас й двічі Олу Фамутімі, який проводив чудовий матч (особливо яскравим вийшов перший удар канадця – перехоплення, стрімкий відрив і «данк»), не дали гостям наблизитися, а Олександр Кольченко, здається, сам не повірив, що йому вдалося реалізувати дальній кидок із сиреною. Саме він і встановив остаточний рахунок першої половини гри – 39:27.
 
Третя десятихвилинка, що завершилася з рахунком 17:9 на користь «Хіміка», взагалі видалася для киян провальною. Скоротивши відставання від суперника до дев’яти пунктів в її дебюті, надалі гості дозволили южненцям робити на паркеті все, що їм заманеться. Тож, не дивно, що перед заключним ігровим відрізком табло зафіксувало рахунок «56:36». Четверта чверть почалася з чергового триочкового у виконанні Уайкіна Кєллі, вже п’ятого для нього в цьому матчі, який збільшив і без того солідну перевагу «Хіміка». Всі зусилля киян змінити рахунок на табло на власну користь були марними. Не допомогли ані 9 очок Манучара Маркоішвілі, здобуті здебільшого зі штрафних, ані два «трюльники» Руслана Отверченка, які зробили його найрезультативнішим гравцем київської команди. Зрештою, Олівер Поповіч, враховуючи хід подій на майданчику, дозволив собі залишити у грі лише одного гравця основи Олександра Кольченка, випустивши на останні хвилини молодь Дмитра Антонця, Дениса Парвадова, Олександра Сізова та Станіслава Завадського, які й довели гру до перемоги, що виводить южненців уперед в серії - 2:1.
 
Найрезультативнішим гравцем «Хіміка» став Уайкін Кєллі – 18 очок, по 4 «асисти», перехоплення та передачі. 16 очок і 3 підбирання в активі Олу Фамутімі. 12 очок, 7 підбирань і 2 перехоплення записав на свій рахунок Олександр Кольченко.
 
Завдяки чотирьом влучним триочковим Руслан Отверченко став найрезультативнішим гравцем «Києва», записавши на свій рахунок 17 пунктів. Манучар Маркоішвілі відзначився 16-ма очками, до яких він додав 3 підбирання та 3 передачі. Одного відскоку не вистачило до «дабл-даблу» Олегу Салтовцю: 10 очок і 9 підбирань.

 
Післяматчева прес-конференція
 
Головний тренер БК «Хімік» Олівер Поповіч:
 
Команда досить добре почала цю гру й велику частину ігрового часу провела на хорошому рівні – я кажу про захист. Концентрація була хороша, і я задоволений виконанням завдання на 80-90 %. Поганий відсоток влучання штрафних у нас сьогодні, тільки 64%. Але кажучи про захист, хочу відзначити, що зіграли дуже агресивно, особливо на Маркоішвілі. З «Києвом» незручно грати з будь-яким складом, тому що вони готові битися з будь-яким суперником. Але нам вдалося сьогодні виграти. Я розумію, що це тільки другий крок на шляху до того, щоб вибороти третє місце. Готуватимемося до наступного матчу.
 
Головний тренер БК «Київ» Саша Обрадовіч:
 
– Поздоровляю Олівера й команду «Хімік» з перемогою в сьогоднішній грі. Сьогодні вони зруйнували нашу гру у всіх компонентах. Ми не змогли знайти протидії їх агресивному захисту, їх пресингу. Можливо, якби ми зробили меншу кількість втрат, у нас були б якісь шанси – як не на перемогу, то хоча б залишатися в грі. Але з тією кількістю помилок і втрат, яка у нас сьогодні була, розраховувати на успіх було неможливо. Що можна ще сказати – для наших молодих гравців це хороша школа. Вони повинні пройти через такі матчі. Я сподіваюся, вони зроблять правильні висновки й учитимуться швидко, і вже післязавтра ми продемонструємо іншу гру.
 
 – Як ви оцінюєте перспективи залишитися без медалей цього сезону?
 
– Не треба завчасно підводити підсумок – серія ігор за «бронзу» ще не закінчена, боротьба продовжується. І другий момент: я не впевнений, що титул або медаль – це основний критерій, по якому треба оцінювати роботу тренера і команди. Я задоволений тим, який досвід у мене тут був, як я працюю з молоддю, як вона прогресує, і яку гру вона демонструє.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 720 | Добавил: probasket | Теги: Украинская суперлига, Київ, Хімік | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама