Главная » 2009 » Май » 24 » «Полтава» втретє поспіль перемагає «Сумихімпром»
«Полтава» втретє поспіль перемагає «Сумихімпром»
16:45
«Полтава» і «Сумихімпром» завершили сезон, розподіливши між собою дві останні сходинки турнірної таблиці. Полтавчани, втретє поспіль обігравши суперника з рахунком 78:59, стали переможцями серії й посіли сьоме місце за результатами плей-офф. Сумська команда, що переживає нелегкі часи, залишилася на тому ж місці, на якому фінішувала в регулярному чемпіонаті.
 
У складі «Сумихімпрому» на паркеті з’явився Августінас Вітас, але мало чим допоміг своїй команді, відзначившись лише двома очками та двома підбираннями, до яких литовський легіонер додав три передачі. Протягом більшої частини дебютної чверті команди йшли очко в очко, аж поки полтавчани, у складі яких особливо небезпечним був Юріца Жужа (11 балів протягом стартової десятихвилинки), не активізувалися й за рахунку 14:16 на власну користь менше ніж за дві хвилини до кінця ігрового відрізку здійснили ривок у сім очок. Старт наступної чверті був за господарями, котрі завдяки двом поспіль кидкам Освальдаса Мачерніса й Івана Каляєва з дальньої дистанції скоротили відставання від суперника до п’яти пунктів, а потім і взагалі наблизилися до «Полтави» на відстань у два очка. Проте у другій половині десятихвилинки сумчани, не набравши жодного бала, дозволивши гостям довести свою перевагу до + 12. Таким чином, на велику перерву команди пішли за рахунку 30:42 на користь БК «Полтава».
 
Протягом третьої, найменш результативної, десятихвилинки, в якій Джейсон Уеллс і Максим Івшин набрали 10 із 16-ти очок БК «Полтава», перевага гостей зросла ще на п’ять пунктів. На додачу наприкінці чверті п’ятий фол отримав захисник сумчан Іван Каляєв. Тож заключний ігровий відрізок команди розпочали за рахунку 41:58 на користь підопічних Рамунаса Цвірки. На самому початку четвертої чверті Олександр Лемешевський реалізував шостий триочковий кидок господарів у цьому матчі, на який Аурімас Кежа відповів результативною серією, що дозволила його команді поповнити свій рахунок ще п’ятьма балами. Надалі гра прямувала до логічної розв’язки – третьої поспіль перемоги полтавського клубу. Що цікаво, гравці БК «Полтава» за всю гру не реалізували жодного триочкового кидка, в той час як на рахунку господарів дев’ять влучних пострілів із-за дуги. Однак разюча перевага за кидками з середньої відстані (30:15) та штрафними (18:2), як і повністю виграний підбір, забезпечили успіх команді Рамунаса Цвірки.
 
Найрезультативнішим у складі БК «Полтава» став Юріца Жужа, записавши на свій рахунок 15 очок і 8 підбирань. По 11 очок команді принесли Гітіс Сірутавічус (+ 4 підбирання та 3 передачі) та Джейсон Уеллс (+ 6 підбирань). 10 пунктів і 6 відскоків в активі Максима Івшина.
 
Одним із двох гравців сумської команди, котрі перетнули десятиочковий рубіж, був Освальдас Мачерніс – 15 очок, 4 підбирання та 2 блок-шоти. Вадим Матюкевич оформив «дабл-дабл»: 10 очок + 12 підбирань.



Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 698 | Добавил: probasket | Теги: Сумихімпром, Полтава | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама