Главная » 2009 » Апрель » 24 » БК «Донецьк» виходить до півфіналу
БК «Донецьк» виходить до півфіналу
17:15


Після другої гри в Донецьку «Полтава» довела, що може здобути, як мінімум, одну домашню перемогу у чвертьфінальній серії з «тиграми». Й підтвердженням цьому стали перша та третя чверті матчу «Полтава» – «Донецьк», однак у підсумку господарі не втримали перевагу, поступившись із рахунком 76:81 і пропустивши до півфіналу донеччан.
 
Завдяки п’яти очкам Кріса Оуенса в дебюті матчу гості майже одразу ж повели в рахунку, однак утримати перевагу не зуміли, вже в середині стартового ігрового відрізку поступаючись супернику, у складі якого особливою активністю відзначалися Юріца Жужа та Сауліус Казявічус, 6-ма пунктами. Як не намагалися «тигри» скоротити відставання, проте пішли на перерву за негативного для себе рахунку 15:22. Однак наступну чверть значно потужніше провели саме донеччани, котрі, завдяки п’яти реалізованим триочковим проти жодного у суперника, зуміли не лише зрівняти рахунок, а й вирватися вперед – 39:37 перед великою перервою.
 
Третя десятихвилинка стала майже точною копією першої, принаймні, за результатом на користь БК «Полтава» – 21:16. З перших же хвилин господарі кинулися ліквідовувати двоочкове відставання від БК «Донецьк», однак «тигри» далеко від себе суперника не відпускали і навіть тривалий час утримували мінімальну перевагу. Зокрема, у другій половині чверті результативна серія вдалася Деметріусу Александеру, котрий приніс команді 6 очок поспіль. Але влучний постріл із-за дуги Сауліуса Казявічуса та влучання Жидрунаса Урбонаса із середньої дистанції, якими команди обмінялися на останній хвилині, закріпив перевагу полтавської команди – 58:55. Більше того, потужно провівши початок заключної десятихвилинки господарі вже на другій хвилині лідирували 65:57. А дозволивши супернику скоротити відставання, знову відновили восьмиочковий відрив за якихось шість хвилин до завершення матчу. Але Кріс Оуенс і Мілутін Алєксіч скоротили відставання «тигрів» до мінімуму, а на передостанній хвилині сербський легіонер здалеку вивів свою команду вперед. Андрес Родрігез додав ще два пункти до переваги «Донецька», який, завдяки грамотно реалізованим штрафним, і довів непростий поєдинок із «Полтавою» до перемоги, а серію – до 3:0.

 
Мілутін Алєксіч став найрезультативнішим гравцем БК «Донецьк», записавши на свій рахунок 20 очок. «Дабл-дабл» на рахунку Кріса Оуенса: 19 очок і 10 підбирань, плюс 3 передачі. 12 очок, 5 передач і 3 підбирання в активі Андреса Родрігеза. На рахунку Деметріуса Александера 10 балів, 8 відскоків, 7 передач і 2 перехоплення.
 
У складі «Полтави» особливою результативністю відзначився Сауліус Казявічус – 19 очок і 3 передачі. 14 очок, 5 підбирань, 4 перехоплення та 2 передачі на рахунку Гітіса Сірутавічуса. По 12 балів команді принесли Аурімас Кежа (плюс 8 підбирань, 5 передач і 3 перехоплення) та Юріца Жужа (плюс 6 підбирань і 2 передачі), ще 10 – Олексій Голяхов.

 
Після гри
 
Головний тренер БК «Полтава» Рамунас Цвірка:
 
«Дві останні гри були рівнозначними. Обидві мали схожі кінцівки. Декілька атак не довели до кінця, а коли немає кидка – немає результату. Також були помилки у захисті, останні кидки «Донецька» були влучними»/
 
Головний тренер БК «Донецьк» Ігорс Міглєнієкс:
 
«Дві останні гри для нас були важкими. У першій ми добре сконцентрувалися, були швидкими у нападі та у захисті, тому перемогли з великою перевагою. Мабуть, це й психологічно налаштувало команду до такої гри, яку ми бачили в останніх матчах».


Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 659 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама