Главная » 2009 » Апрель » 10 » БК «Київ» і БК-93 «Пульсар» – суперники по плей-офф
БК «Київ» і БК-93 «Пульсар» – суперники по плей-офф
09:10

В рамках перенесеної гри 25-го туру БК-93 «Пульсар» приймав на власному майданчику БК «Київ» і поступився з рахунком 45:55. Таким чином, команди, які зайняли відповідно сьоме та друге місця в турнірній таблиці за підсумками регулярної першості, зустрінуться між собою у плей-офф.

 
Першу половину гри обидва суперники провели на рівних – господарі майже ні в чому не поступалися супернику, програючи лише по одному пункту за підсумками першої та другої десятихвилинок. Особливо активним у складі «Пульсару» був Дмитро Брянцев, котрий заробив у першій половині матчу 13 із 30-ти загальнокомандних очок. Обидві чверті команди йшли очко в очко, лише після того, як за кілька хвилин до кінця дебютного відрізку гри господарям вдалася серія із трьох триочкових поспіль, «Пульсар» вирвався вперед на п’ять пунктів. Однак кияни одразу ж скоротили відставання й, більше того, вирвалися вперед. Так само «вовки» за неповних чотири хвилини, що минули від початку другої чверті, вийшли вперед на 8 очок, але Дмитро Брянцев й Олексій Рябінін скоротили розрив у рахунку до мінімуму. На велику перерву команди пішли за незначної переваги гостей – 32:30.
 
Проте в третій десятихвилинці господарі спромоглися набрати лише 5 очок, завдяки чому БК «Київ» забезпечив собі семиочкову перевагу перед заключним відрізком гри. В четвертій чверті Андрій Артимович набрав 8 із 10 очок рівненської команди, але кияни, відповівши тринадцятьма балами, здобули впевнену перемогу й визначилися із суперником по плей-офф. Загалом БК «Київ» поступився «Пульсару» кількістю реалізованих триочкових (2 проти 6-ти), але повністю виграв підбір (49:29).
 
Найрезультативнішим гравцем у складі «вовків» став Манучар Маркоішвілі, в активі котрого 18 очок, 2 підбирання та 2 передачі. 13 балів і 9 підбирань записав на свій рахунок Олег Салтовець. Артуру Дроздову одного очка не вистачило, щоб оформити «дабл-дабл»: 9 очок і 15 підбирань, плюс 3 перехоплення.
 
Дмитро Брянцев приніс «Пульсару» 13 балів, а також відзначився 4-ма підбираннями. На рахунку Андрія Артимовича 10 очок і 2 підбирання.
Після гри
 
Старший тренер БК-93 «Пульсар» Михайло Переверзій:
 
- Чув деякі відгуки стосовно того, що ця гра для нас вже нічого не значить. Деякі вважають, що нам краще грати з БК «Києвом». Але це люди, які не надто розбираються в баскетболі і не зазирають трохи далі. Правда, не хочу нікого образити, але для того щоб робити такі висновки, потрібно подивитися трохи далі і знати регламент подальших змагань. Людина, яка розуміється на цьому зрозуміє, що сьогодні перемога нам була дуже потрібна, щоб посісти 6-те місце. Києву також була потрібна ця перемога, адже наскільки я знаю, вони дуже хотіли вийти на нас. Тому гра вийшла доволі в’язкою, що і продемонстрував рахунок на табло. Якщо не помиляюся, це найнижча результативність нашої команди за весь регулярний чемпіонат.
 
За великим рахунком, початок гри не передвіщав нічого поганого. Ми доволі вдало виконали дальні спроби, непогано увійшов у гру Олексій Рябінін, реалізувавши 2 триочкових. За першу половину ми з 12-ти атак реалізували 5 дальніх, а за 3-4 чверті виконали теж 12 спроб, проте додали лише одне дальнє влучання. Повністю збився приціл, грати було важко, адже в залі було душно. Окрім того, обидві команди вже доволі втомлені, як наша, так і київська. Якщо ви помітили, то Дроздов і Маркоішвілі відіграли весь матч майже без замін, що ще раз свідчить про палке бажання БК «Київ» здобути перемогу. У попередніх матчах лідерам давали можливість відпочити, то одному, то іншому, але сьогодні вони відіграли повністю.
 
Не можу сказати, що ми не захищалися, адже дозволили закинути супернику лише 55 очок, але з Маркоішвілі все-таки не впоралися. Він гравець хорошого рівня і своїми 18 очками практично вирішив долю зустрічі. В такій грі кожне очко на вагу золота, а ви напевно добре помітили, що дуже багато м’ячів, покрутившись по дузі, вилітало зовні. Це було після кидків Шемосюка, Герасимчука, Гуменюка. Звичайно, через спеку ми намагалися дати можливість пограти всім своїм гравцям, щоб разом з тим надати відпочинок іншим, адже деякі просто не витримували задухи. Для прикладу, Роман Гуменюк після 2-х хвилин уже ледве пересував ноги, так йому було важко. Але що тепер виправдовуватися.
 
Гравець БК-93 «Пульсар» Олексій Рябінін:
 
- Сьогодні була важка гра, ми налаштовувалися на БК «Київ», практично готувалися майже два тижні, дуже старалися. Гра була рівною, ми трохи програли в захисті та поступилися на підбираннях. Я налаштовувався на гру, щоб вийти на матч, підтримати хлопців, замінити кого треба. Зараз захворів Дятловський, отже стало взагалі важко. У Дмитра на минулому тижні була температура, застудився, тому не грав останні два матчі. На жаль, зіграти на повну силу мені не вдалося. Багато часу в цьому сезоні просидів на лаві запасних. Сьогодні мені довірили грати – щось вийшло, щось ні. Але, звичайно, хотілося зіграти краще.
 
Головний тренер БК «Київ» Саша Обрадовіч:
 
- Звичайно, після такого насиченого періоду, в якому ми виглядали доволі непогано, можна сказати навіть добре, варто було очікувати, що накопичиться втома, яка трохи зіб’є наш ігровий ритм. Проти такої команди як «Пульсар» не легко грати. Гра команди до певної міри нетипова, адже кожний з 5-ти гравців, що на майданчику, можуть влучити дальній, тому проти такої команди важко захищатися. Окрім того, ми дали дуже багато можливостей рівнянам для того, щоб вони залишалися в грі. Було дуже багато невиправданих втрат, часто не реалізовували 100% моменти з-під кошика суперника, що якраз, можливо, пов’язано з тими навантаженнями, які були попередні місяць-півтора. Зараз цю паузу перед матчами плей-офф ми будемо намагатися максимально використати для того, щоб повернути гравців до потрібних кондицій і якнайкраще підготуватися до заключних ігор.
 
Вважаю, що в матчах плей-офф рівняни будуть виглядати набагато краще, ніж зараз. Тому буду налаштовувати гравців на те, що буде нелегко. Повинен також зауважити, що різниця в класі між нашими гравцями та пульсарівцями невелика. Так, в декого з виконавців вища майстерність в певних компонентах гри, але не можна сказати, що ця різниця настільки значна.
 
На рахунок того, чи задоволений я тим, що ми потрапили на «Пульсар» в чвертьфіналі плей-офф, то зауважу, що я не звик прораховувати всілякі варіанти, з ким краще чи гірше грати. Це неважливо, Полтава чи Рівне. Я завжди налаштовую свою команду на перемогу за будь-яких обставин. А кращий це суперник чи гірший, зручний чи ні – не має значення. Є суперник, і ми будемо готуватися до гри з ним, розбирати його гру та намагатися знайти ті моменти, які допоможуть нам досягти позитивного результату. І на завершення хотів би додати, що я задоволений тим, що ми закінчили регулярний чемпіонат на 2 сходинці. Адже після того, як ми попрощалися з легіонерами, більшість очікували, що ми до кінця сезону опустимося на 5-6 позицію. Проте ми залишилися другими, і я справді цим дуже задоволений.
 
Прес-конференцію записав Дмитро Рачковський



Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 719 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама