Главная » 2009 » Апрель » 5 » Перша в сезоні перемога БК «Хімік» над донецькими «тиграми»
Перша в сезоні перемога БК «Хімік» над донецькими «тиграми»
16:42

БК «Донецьк» приїхав до Южного напіврезервним складом, що й позначилося на підсумковому результаті – «Хімік» здобув упевнену перемогу з рахунком 96:65.
 
Южненці окреслили власну перевагу вже в дебютній чверті, яка завершилася з рахунком 28:19. До середини ігрового відрізку перевага господарів, у складі яких особливою активністю вирізнявся Олександр Кольченко, сягнула 5-ти пунктів. «Донецьк», який приїхав до Южного без Родрігеза, Таккера й Александера, покладався, головним чином, на Жидрунаса Урбонаса та Мілутіна Алєксіча, котрі на двох і заробили 14 із 19-ти командних очок протягом десяти стартових хвилин. Але, окрім молодих Артема Щєпкіна та Вячеслава Богданова, жоден із партнерів, у тому числі й ще один гравець основи Кріс Оуенс, їх не підтримав. Як наслідок – дев’ятиочкова перевага «Хіміка», з якою команди розпочали наступну чверть. У ній господарі збільшили розрив у рахунку ще на 6 очок, «перестрілявши» суперника з далекої дистанції: тричі з-за дуги влучав Уайкін Кєллі, по разу Дмитро Ходов й Андрій Агафонов. У «Донецька» триочкові вдалися лише Богданову та Урбонасу. Тож, на велику перерву команди пішли за рахунку 52:37 на користь БК «Хімік».
 
Побиття донеччан продовжилося й у другій половині гри, в якій у кожній з двох чвертей южненці набирали по 22 очка, натомість на рахунку гостей всього лише 28 пунктів. Вже на третій хвилині передостаннього ігрового відрізку «Хімік» довів власну перевагу до 20-ти очок і продовжив нарощувати оберти. В середині чверті тренерський штаб БК «Донецьк» попросив тайм-аут, який однак, здається пішов на користь не гостям, а господарям. Адже Сергій Попов й Олу Фамутімі збільшили перевагу власної команди до 26-ти пунктів. Все, на що спромоглися «тигри» до перерви, так це відіграти 2 очка – 74:50 перед заключною чвертю, яку знову виграли южненці, а з нею і матч загалом, довівши справу до розгрому.
 
Дмитро Ходов, завдяки 14-ти очкам став найрезультативнішим гравцем «Хіміка». Уайкін Кєллі записав на свій рахунок «дабл-дабл»: 13 очок і 12 підбирань, плюс 4 передачі. Ще троє гравців южненської команди набрали по 13 балів – Джон Томас, Стефан Сіновець й Андрій Агафонов. На рахунку Олександра Кольченка 12 пунктів і 6 передач.
 
У складі «Донецька» найрезультативнішим гравцем став Жидрунас Урбонас – 21 очко, 6 підбирань і 2 перехоплення. В активі Мілутіна Адлєксіча 19 очок, 6 підбирань, по 2 «асисти» й перехоплення.

 
Після гри
 
Олівер Поповіч, головний тренер БК «Хімік»:
 
«Хімік» сьогодні й за підбираннями, й за передачами зіграв добре, дуже мало втрат було. Захист також був на хорошому рівні. У другій чверті нам забили в останніх 2-3 атаках, потім в четвертій чверті ми отримали 15 очок. Але ви самі знаєте, що ми працювали в посиленому режимі, й команда зараз трохи розслабилася, адже ми готуємося на 15 число. Добре, що сьогодні перемогли, дуже багато забили легких очок у відриві, тому вдалося обіграти цей склад «Донецька» з такою великою різницею. Найголовніше, що було бажання грати в захисті. Важко налаштуватися, коли команда суперників грає неповним складом, – сьогодні цього не було, ставленням своїх гравців до гри я дуже задоволений».
 
Джон Томас, гравець БК «Хімік»:
 
«Звичайно ж, ми були налаштовані на гру, готові були показати як в захисті, так і в нападі всі наші можливості. Ми готуємося до плей-офф, тому прагнули грати якнайкраще. В команді я відчуваю себе дуже добре – фантастична команда, всі ставляться до мене дуже добре – і гравці і тренерський штаб. Я дуже радий, що я в цій команді».
 
Ігорс Міглінієкс, головний тренер БК «Донецьк»:
 
«Поздоровляю наших суперників – сьогодні вони дуже професійно підійшли до гри. Южний зіграв дуже дисципліновано, і така різниця в рахунку сьогодні логічна, хороша гра була в захисті і нападі. Про нас що сказати? Ясно, що ми не приїхали нашим основним складом, лідери втомилися. В принципі, я хотів їхати й без Алєксіча, і без Оуенса – але тоді б мені тренер Южного сказав, що так не можна, несолідно зовсім.
В той же час, у нас не було установки на програш, ми приїхали вигравати. Але, на жаль, багато наших українських гравців думають, що раз не узяв тренер трьох лідерів, можна не особливо старатися. Погано, з ними про це говоритиму, дуже незадоволений я настроєм Кривича й Богданова . хоча, з іншого боку, не можу їм сильно дорікати, оскільки в такому складі ми не звикли грати. Я думав, що зонний захист допоможе збити атаку суперника, а для гравців це незвично. Але загалом у Южного сьогодні була дуже хороша гра».
 
Жидрунас Урбонас, гравець БК «Донецьк»:
 
«Проблеми у нас можливо були, але в принципі, ми приїхали перемагати. Ми в останніх іграх показали, що можемо перемогти, й будемо це робити надалі, не дивлячись на цю поразку . За тренерським задумом ми сьогодні випробували нові дії – зонний захист, який ми зазвичай не використовували так довго, нові взаємодії між гравцями. Це природно, тому що три основні наші лідери сьогодні були відсутні – їм просто потрібне «свіже повітря», і від того, що ми грали в незвичному складі, звичайно, припускалися помилок. Ну, а далі з гарним настроєм готуватимемося до плей-офф».




Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 676 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама