Главная » 2009 » Апрель » 4 » БК «Азовмаш» –БК «Київ»: прев'ю
БК «Азовмаш» –БК «Київ»: прев'ю
11:41

В останньому, 28-му турі регулярного чемпіонату Суперліги «Азовмаш» приймає на домашньому паркеті БК «Київ». В турнірній таблиці команди розділяє одна перемога, при тому, що кияни мають у запасі перенесену гру 25-го туру з рівненським «Пульсаром», яка відбудеться 7-го квітня. За перемогами в очному протистоянні перевага поки що на боці маріупольців, котрі двічі засмучували команду Саші Обрадовіча – у 14-му турі дома з рахунком 77:75 та у 21-му турі на виїзді з рахунком 59:57. Кияни перемогли лише раз – дома з рахунком 84:76, і було це восени, в 7-му турі чемпіонату. Зустрічалися обидва суперники й у фіналі національного Кубку, в якому також тріумфував «Азовмаш» 75:74.

 
Таким чином, як і очікувалося на початку сезону, гра останнього туру між киянами та маріупольцями набуває принципового характеру. Обом командам потрібна перемога. «Азовмашу» – для того, щоб утриматися на першій позиції турнірної таблиці, «Києву» – щоб відвоювати її. У противному випадку перенесений матч «вовків» із пульсарівцями не вирішуватиме нічого.
 
Від часу останнього протистояння, яке відбулося наприкінці лютого і завершилося перемогою маріупольців, у складах команд відбулися зміни. В першу чергу, це стосується «Азовмашу», який попрощався з Кхалідом Ель-Аміном і втратив через травму Сергія Ліщука, а також підписав на минулому тижні контракт із литовським захисником Маріусом Прекявічусом, що з’явився у матчі минулого туру в Донецьку. БК «Київ» також поповнив свій склад сербським легіонером Ніколою Васічем, котрий уже встиг провести за «вовків» дві гри у вітчизняній першості. Саме Васіч фактично замінив в останній грі травмованого Манучара Маркоішвілі, якого в «Києві» обіцяють поставити на ноги перед вояжем до Маріуполя, хоча й не дають стовідсоткової гарантії його появи на паркеті ПС «Азовмаш».
 
Команди по-різному провели свої попередні поєдинки: «Азовмаш» поступився «Донецьку», ведучи в рахунку після третьої чверті +2. Кияни дома ледве не розгубили впевнену перевагу над «Хіміком» (55:42 перед заключною десятихвилинкою), вирвавши перемогу на останніх секундах. Але саме ця перемога у світлі поразки минулорічних чемпіонів у Донецьку дозволила підопічним Саші Обрадовіча претендувати на перше місце за підсумками чемпіонату. Хоча можна не сумніватися, що протистояння в Маріуполі за будь-яких розкладів, навіть, якби кияни втратили шанси на перемогу в регулярній першості, подарувало б уболівальникам яскравий безкомпромісний баскетбол, до якого команди привчили протягом останніх років.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 597 | Добавил: probasket | Теги: БК «Азовмаш», прев'ю, БК «Київ» | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама