Главная » 2009 » Март » 27 » МБК «Миколаїв» – БК «Полтава»: прев'ю
МБК «Миколаїв» – БК «Полтава»: прев'ю
17:42

МБК «Миколаїв» в рамках 26-го туру проведе домашній матч із БК «Полтава». Перші дві гри в сезоні, в 6-му та 13-му турах, виграли «корабели» – 77:76 і 84:75 відповідно. Третій матч, що відбувся у 19-му турі, став тріумфом «Полтави», яка впевнено перемогла миколаївців із рахунком 91:75.

Обидві команди провели у вівторок виснажливі поєдинки. В обох до фінальної сирени вони зберігали шанси на перемогу. Але «корабели» поступилися на виїзді БК «Донецьк», а «Полтава» програла дома «Азовмашу». Обидві команди підходять до матчу майже в оптимальній формі, якщо не зважати на втрату полтавчанами Рікі Клемонса, без якого підопічні Рамунаса Цвірки на рівних вели боротьбу з маріупольцями. На разі «Полтава» підшуковує ще одного першого номера в поміч Сауліусу Казявічусу. Але й ті гравці, які залишилися в розпорядженні литовського тренера команди, складають боєздатний досвідчений колектив. Потужно провів попередню гру Максим Івшин, не загубилися на майданчику й партнери українця Джейсон Уеллс, Сауліус Казявічус і Юріца Жужа.
 
«Миколаїв» також не має проблем із травмованим, й, схоже, перебуває в хорошій формі, що продемонструвала гра в Донецьку. Як завжди активними були Сергій Гладир і Джарріус Джексон. На рівні провели поєдинок Олександр Раєвський та Олексій Онуфрієв. Пора, здається, звикати й до десятка очок і приблизно такої ж кількості підбирань у виконанні Терелла Блейра. «Корабелам» уже ніщо не завадить завершити регулярний чемпіонат на п’ятій сходинці, але «Полтава» в світлі останнього результату, зафіксованого в матчі двох команд, перетворюється для «Миколаєва» на принципового суперника. А прагнення реабілітуватися перед власними вболівальниками за поразку в 19-му турі має стати рушійною силою для підопічних Володимира Поляха.
 
Перед грою
 

Володимир Полях, головний тренер МБК «Миколаїв»
В якому настрої команда перебуває перед грою з «Полтавою»?
 
Настрій у команди нормальний. Ми щоразу прораховуємо ситуацію, в якій опиняємося. Поразка від «Полтави» може звести до нуля перемогу над Южним, тому ця гра набуває особливої ваги, й усі хлопці це чудово розуміють. Гадаю, в плані настрою все має бути в порядку. Щодо травмованих, то Гладир сьогодні пропускає тренування через біль у коліні. Вчора був вихідний, а сьогодні всі, окрім Сергія, потренувалися. Лікарі заспокоюють, що нічого страшного, просто треба дати йому відпочити.
 
На тижні ви зіграли складний поєдинок з «Донецьком». Наскільки це позначилося на стані команди?
 
Одна із задач була, звісно, поборотися й навіть спробувати перемогти, а друга – розвантажити всіх основних гравців, дати зіграти порівну їм і резервістам. Але не вийшло, бо ми зачепилися за результат, тож довелося грати основними.
 
Складно грати дві гри в тиждень?
 
Це нормальний ритм, тому що тренуватися цілий тиждень заради того, щоб провести одну гру, це забагато. Крім того, саме через ігри можна швидше набрати оптимальну форму, вийти на потрібний рівень. Погане інше – те, що після завершення регулярної першості буде двотижнева перерва перед плей-офф, але календар є календар.
 
Максим Рубель, виконавчий директор БК «Полтава»
 
Які новини зі стану команди перед суботнім поєдинком з «Миколаєвом»?
 
Команда після гри із «Азовмашем» не зазнала жодних змін – всі гравці в строю. Рівень гри, продемонстрований у попередньому матчі, дозволяє сподіватися на позитивний результат у Миколаєві. Ми налаштовані на перемогу, адже остання гра з «корабелами» показала, що цей суперник нам по силах. Головне, зіграти надійно в захисті, особливо, з наші втратами. Якщо з цим усе буде гаразд, то й перемога буде за нами. Перемога нам потрібна для закріплення тих позицій, які ми займаємо зараз. Адже доля шостого місця, цілком можливо, буде вирішуватися у перенесеній грі «Пульсар» – «Київ», яка відбудеться вже по завершенню чемпіонату. Спробуємо вирішити цю проблему раніше. Звісно, «Миколаїв» – важкий суперник для будь-якої команди. Остання гра миколаївців узагалі показала, що вони перебувають в оптимальній формі. Особливих завдань на гру немає, тобто тактичні схеми залишаються тими ж, головне, припускатися якомога менше помилок.
 
Чи вдалося підшукати заміну Рікі Клемонсу?
 
Заміною назвати це не можна, хоча першого номера ми практично знайшли. Повністю ситуація стане зрозумілою завтра ввечері. У зв’язку з цим я не їду до Миколаєва, а буду займатися цим питанням. Єдине, що можу сказати, це легіонер, але, звісно, не рівня Таккера чи Ель-Аміна, а простіше. Але це саме та людина, яка дасть Казявічусу відпочити, бо основним першим, безумовно, стане Сауліус. Але потенційний гравець нашого клубу – баскетболіст із досвідом, не дублер, не новачок, а отже зможе виконати ті завдання, які будуть перед ним поставлені.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 637 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама