Главная » 2009 » Март » 27 » БК «Сумихімпром» – БК-93 «Пульсар»: прев'ю
БК «Сумихімпром» – БК-93 «Пульсар»: прев'ю
17:39

28-го березня, в суботу в Сумах місцева команда поміряється силами з рівненським «Пульсаром». Історія взаємин двох команд у нинішньому сезоні налічує п’ять матчів. Тричі команди зустрічалися в рамках Суперліги (дві домашні перемоги відсвяткував БК-93 – 100:98 у 4-му турі, 89:63 у 19-му, одного разу, в 11-му турі, на домашньому паркеті виграв «Сумихімпром» – 84:81), двічі – в Кубку України, за підсумками якого до Фіналу Чотирьох пройшов «Пульсар».

 
«Сумихімпром», попрощавшись із Брайаном Гріном, Абдуллахі Кусо та Корі Санті, переживає нелегкі часи. Програшна серія команди затягнулася, а травми, внаслідок яких по черзі випадають з гри лідери нинішньої команди – Євген Подорванний, Вадим Матюкевич, Освальдас Мачерніс – не дозволяє сумчанам змінити негативну тенденцію. Молодим гравцям і новачку Йонасу Елвікісу потрібен час на адаптацію, а його до завершення регулярної першості залишилося небагато. Проте команда Андрія Шаптали здаватися не збирається й саме в матчах із сусідами по нижній частині турнірної таблиці спробує реабілітуватися й покращити своє становище перед стадією плей-офф.
 
На заваді «Пульсару» під кінець регулярної першості також стали травми. Найбільша втрата команди Михайла Переверзія – лідер атак Павєл Улянко, котрий, до речі, став найрезультативнішим гравцем у протистоянні двох команд нинішнього сезону (на його рахунку 78 очок у трьох матчах чемпіонату проти «Сумихімпрому» та ще 36 у двох кубкових зустрічах). Однак, поступово «Пульсар» звикає грати без Павєла. Дмитро Брянцев намагається замінити білоруського легіонера, перебравши на себе функції лідера. Стабільну гру демонструють останнім часом Дмитро Дятловський і Роман Гуменюк. Якщо відновиться після травми Ілля Шемосюк, то в лазареті команди залишиться, окрім білоруса, тільки Андрій Артимович. Крім того, БК-93 став єдиною командою Суперліги, яка на тижні отримала короткотривалий відпочинок, а отже додатковий аргумент на власну користь.
 
Перед грою
 
Андрій Шаптала, головний тренер «Сумихімпрому»:
 
Чи є приємні звістки з табору Вашої команди?
 
Як вам сказати… Гравці дуже втомлені. Мачерніс все ще травмований. Матюкевич і Подорванний зіграли проти «Хіміка» вперше після травм.
 
Ви казали, що вони ще не повністю відновилися й не повинні були грати?
 
Так, але я їх попросив, бо ми втратили Мачерніса, котрий скаржився на коліно. А ми так на нього розраховували, особливо, після того, як він здорово зіграв проти «Азовмашу». Коли ж розрахунок на чотирьох досвідчених гравців себе не виправдав, довелося просити хлопців. Вони дуже старалися й чим змогли, тим допомогли.
 
На стані їх здоров’я це ніяк не відобразилося?
 
Нібито, ні. Ноги не спухли, почувають себе нормально й готуються до наступної гри. Хотів ще зауважити, що в «Олімпі» відключили світло, тому поєдинок ми будемо проводити в легкоатлетичному манежі. Можна сказати, що й Рівне, й ми будемо грати в чужому нам залі. Спершу навіть піднімалося питання про те, щоб ми їхали на гру до Рівного.
 
Як оцінюєте виступ новачка команди Йонаса Елвікіса?
 
Він втомився після дороги, йому складно було протистояти пресингу суперника, також у нього забагато втрат. Загалом, оцінка поки що неоднозначна. Сподіваюся, що, відпочивши, він зможе нам допомогти.
 
Михайло Переверзій, головний тренр БК-93 «Пульсар»
 
Який стан травмованих гравців Вашої команди?
 
В Улянко зараз післяопераційний період, Ілля (Шемосюк – ред.) потихеньку набирає форму, Артимович грати не буде, а так дрібні травми, як завжди, є в більшості гравців, але решта команди гратиме в будь-якому випадку.
 
Чи вдалося вам відпочити у вівторок після того, як гру з «Києвом» перенесли? І чи вплине це на перебіг суботнього поєдинку із «Сумихімпромом»?
 
Відпочити – це гучно сказано. Як ці кілька зайвих днів вплинуть, побачимо. Думаю, головною проблемою для нас може стати максимальна вмотивованість і настрій на гру нашого суперника «Сумихімпрому». Крім того, вони через проблеми з залом можуть надати нам можливість лише для одного тренування.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 745 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама