Главная » 2009 » Март » 27 » БК «Азовмаш» – БК «Хімік»: прев'ю
БК «Азовмаш» – БК «Хімік»: прев'ю
17:30

Суботнє протистояння «Азовмашу» з «Хіміком», разом із матчем «Донецьк» – «Київ», привертає до себе чималу увагу, претендуючи на звання гри туру. Перші дві зустрічі команд у цьогорічній Суперлізі завершилися перемогами южненців – 89:87 на виїзді у 6-му турі та 66:61 на домашньому паркеті у 13-му турі, й лише у 19-му турі перемогу святкували маріупольці – 85:80.


 
«Хімік» упевнено посідає четверту сходинку, яку не втратить до кінця регулярного чемпіонату за будь-яких обставин. Тож, Олівер Поповіч сміливо експериментує зі складом і фізичною підготовкою команди, щоб підійти до плей-офф у всеозброєнні. Поступившись у двох іграх поспіль, у вівторок южненці без проблем обіграли ослаблений «Сумихімпром». Стефан Сіновець провів найкращий матч у сезоні, ставши найрезультативнішим гравцем команди. Порадували южненські українці Дмитро Ходов і Олександр Кольченко, а також лідер дублю Едгарас Жельоніс, якому сербський наставник дозволив провести повноцінний поєдинок. Серед лідерів команди один лише Уайкін Кєллі вирізнявся своєю активністю, та й то при 10-ти підбираннях і 9-ти передачах набрав лише 2 очка. Але проблеми команди Андрія Шаптали не дозволяють у повній мірі оцінити форму, в якій нині перебуває «Хімік». Тому саме гра з «Азовмашем» може продемонструвати як силу, так і вразливість команди Олівера Поповіча. Серед новин зі стану команди привертає увагу приїзд до Южного на оглядини американця Девіда Мондза, котрий, якщо вдасться підписати з ним контракт, закриє найбільш проблемну, на думку головного тренера «Хіміка», позицію п’ятого номера.
 
«Азовмаш», який впевнено проходив усіх суперників до минулого вівторка, ледве не оступився в Полтаві, де команда Рамунаса Цвірки дала маріупольцям справжній бій. Суперник із досвідченим збалансованим складом вже в першій чверті поставив, як виявилося, перед «Азовмашем», який без Кхаліда Ель-Аміна лише шукає свою гру, складну задачу. Це при тому, що й «Полтава» напередодні поєдинку відмовилася від послуг свого основного «розігруючого». Однак підопічні Рімаса Гірскіса із слобожанцями впоралися та зберегли за собою першу сходинку в турнірній таблиці, тим більше, що «Київ» свою гру пропускав. Роландас Ярутіс, демонструючи загалом непогану гру, поки що Ель-Аміна замінити не в силах, зате розігралися в останніх матчах Хасан Різвіч і Діжон Томпсон, результативність котрих зросла. Однак і в ослабленому складі, без Ель-Аміна та травмованого Сергія Ліщука, маріупольці виглядають абсолютно боєздатним колективом й одним із претендентів на чемпіонство. До Маріуполя на оглядини також прибув легіонер Майкл Барс-Доусон, однак його подальша доля в команді Гірскіса під питанням.
 
Перед грою
 
Рімас Гірскіс, головний тренер БК «Азовмаш»
 
Скажіть, будь ласка, який настрій команди перед суботньою грою і чи є травмовані?
 
Байда, котрий уже грав у Полтаві, сьогодні нарешті остаточно одужав. Наш капітан Скутельник також відновлюється після хвороби й має зіграти. Решта гравців теж живі-здорові.
 
Як проходить відновлення Сергія Ліщука?
 
Вчора в Рівному йому прибрали нитки, а сьогодні він має повернутися до Маріуполя. Але, звісно ж, даю сто відсотків, що в суботу Сергій грати не буде.
 
А які прогнози щодо його одужання?
 
Важко сказати, це справа лікаря, а не тренера.
 
Ви зараз знову повертаєтеся до ритму «дві гри за тиждень». Команда встигла відпочити під час невеликої паузи, яка в неї була?
 
Хотілося б побільше відпочити, тому що п’ять останніх місяців доводилося грати просто в страшному ритмі, але ми витримали. Хоча втома відчувається, а втрата Ель-Аміна, операція Ліщука, хвороба Скутельника призвели до того, що нам не вистачає гравців.
 
На разі у вас на перегляді знаходиться американець Барс-Доусон. Які перші враження від нього?
 
Сьогодні вранці він уже тренувався з нами. Ми розглядаємо його кандидатуру. Але після одного тренування нічого не можу сказати.
 
Олівер Поповіч. Головний тренер БК «Хімік»
 
Як проходить підготовка до гри з «Азовмашем»?
 
До гри з «Азовмашем» готуємося в новому режимі кількох останніх тижнів, із прицілом на плей-офф. Ми здобули дуже важливу перемогу над «Сумихімпромом», стовідсотково гарантувавши собі четверте місце в турнірній таблиці. Одразу ж після гри з Сумами було ранкове тренування, потім ще три. Тренування провели й сьогодні, проведемо ще одне ввечері, а також завтра в Маріуполі.
 
Тобто можна сказати що гравці знаходяться у «фізичній ямі»?
 
Так, уже третій тиждень ми інтенсивно готуємося до плей-офф. Зараз ми переважно бігаємо, а вже після гри з «Донецьком» почнуться суто баскетбольні тренування.
 
Вам не підійшов Тревіс Рід, який був на перегляді, але ви очікуєте на іншого американця Девіда Мондза?
 
Ох, щодо Тревіса Ріда – це ж зовсім несерйозно, коли гравець, у якого було 109 кг у минулому сезоні, коли він грав, приїжджає до нас із 137 кілограмами. Я на таке навіть не захотів дивитися. Сподіваюся, що з Мондзом все буде нормально.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 597 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама