Главная » 2009 » Март » 26 » «Полтава» поступається «Азовмашу» на останніх секундах
«Полтава» поступається «Азовмашу» на останніх секундах
20:12
В рамках 25-го туру БК «Полтава» приймала дома «Азовмаш» і зазнала прикрої поразки, випустивши перемогу з рук на останніх секундах – 77:79.
 
Обидві команди незадовго до звітного поєдинку втратили основних «розігруючих»: Маріуполь залишив Кхалід Ель-Амін, який попрощався з командою та вболівальниками під час домашнього поєдинку з «Сумихімпромом», Полтаву – Рікі Клемонс. Натомість за гостей змогли зіграти Олександр Скутельник і Богдан Байда, участь яких у матчі була під питанням.
 
Першу чверть упевнено виграли господарі, запропонувавши гостям зі стартових хвилин роль наздоганяючої команди. Більше того, після того, як Сауліус Казявічус відкрив рахунок, Максим Івшин видав надрезультативну серію, принісши протягом наступних п’яти хвилин своїй команді 11 очок, до яких за час, що залишився до кінця стартового ігрового відрізку, форвард «Полтави» додав ще 4, демонструючи майже стовідсоткову реалізацію кидків з усіх дистанцій. Однак до середини чверті маріупольці трималися поблизу суперника, не відпускаючи того далі, ніж на 3 пункти. Але тут своє вагоме слово сказав Джейсон Уеллс – спершу американець вразив кільце гостей із середньої дистанції, потім впевнено реалізував штрафні, а після його двох поспіль 3-х очкових кидків різниця в рахунку сягнула 11-ти пунктів. Під кінець дебютної десятихвилинки розігрався Сауліус Казявічус, котрий на пару із Уеллсом оформив впевнену перевагу господарів – 34:20. Але наступні три чверті «Полтава» програла, дозволивши маріупольцям уже до великої перерви відіграти 10 очок. Герой першої чверті Максим Івшин у другій на майданчик не вийшов, а зусиль Юріци Жужі та Гітіса Сірутавічуса й Сауліуса Казявічуса виявилося замало. Тож, другу половину гри команди розпочали за рахунку 46:42.
 
Вже до середини третього ігрового відрізку «Азовмаш» відіграв відставання та вийшов уперед. Але полтавчани поступово вирівняли гру, а два поспіль влучних постріли з-за дуги Івшина та Сірутавічуса дозволили повернути втрачену перевагу – 58:54 за чотири хвилини до завершення десятихвилинки. Однак майже одразу ж Сімонас Сєрапінас також вразив кільце суперника здалеку, звівши перевагу БК «Полтава» до мінімуму. До кінця чверті Уеллс і Томпсон обмінялися штрафними, а Жужа дозволив своїй команді піти на перерву із 3-х очковою перевагою. Початок заключної десятихвилинки склався для полтавчан чудово – вже на третій хвилині перевага підопічних Рамунаса Цвірки складала 9 очок. Проте, оговтавшись, маріупольці поступово наздогнали господарів, а менше ніж за хвилину до фінальної сирени Хасан Різвіч, який разом із Томпсоном став найкращим гравцем своєї команди, вивів «Азовмаш» уперед – 76:74. Ярутіс зі штрафних перевагу збільшив до 4-х пунктів. Казявічус з-за дуги знову скоротив до 1-го. Але останнє слово в матчі залишилося за гостями – на останніх секундах Скутельник грамотно розпорядився штрафними, реалізувавши перший з них і не влучивши другий. У підсумку – вистраждана перемога маріупольців.
 
Найрезультативнішим гравцем у складі «Азовмашу» став Діжон Томпсон – 23 очка, 8 підбирань, 1 передача, 1 перехоплення та 1 блок-шот. На рахунку Хасана Різвіча 19 пунктів, 6 відскоків, по 2 блок-шоти та перехоплення й така ж кількість передач. В активі Роландаса Ярутіса 14 балів, 2 передачі, 2 перехоплення та 2 підбирання.
 
Статистичні показники найрезультативніших гравців БК «Полтава» наступні: Максим Івшин – 20 очок, 5 підбирань; Джейсон Уеллс – 18 очок, 4 підбирання, 1 передача; Юріца Жужа – 14 очок, 3 підбирання та 2 передачі; Сауліус Казявічус – 13 очок, 2 передачі, 1 підбирання.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 511 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама