Главная » 2009 » Март » 21 » «Азовмаш» перемагає «Сумихімпром
«Азовмаш» перемагає «Сумихімпром
22:09
24-й тур чемпіонату Суперліги відкривав поєдинок «Азовмашу» та «Сумихімпрому», перемогу в якому з рахунком 82:73 святкували підопічні Рімаса Гірскіса.
 
Напередодні матчу у складі господарів відбулися зміни, пов’язані з тим, що основний «розігруючий» Кхалід Ель-Амін залишив команду. Однак і без американського легіонера маріупольці доволі впевнено обіграли суперника, ослабленого набагато серйознішими кадровими втратами. А Роланадас Ярутіс, перебравши на себе функції «плей-мейкера» «левів», лише в першій половині гри віддав 9 передач. У складі «Сумихімпрому» на майданчику з'явився новачок Йонас Елвікіс, зумів зіграти й інший литовський легіонер Освальдас Мачерніс.
 
Обмінявшись в дебюті зустрічі 3-х очковими Річарда Гуіна та Івана Каляєва, команди до середини чверті вели рівну боротьбу (на два дальніх постріли з-за дуги Сімонаса Сєрапінаса сумчани відповіли 3-х очковим Освальдаса Мачерніса та кидком із середньої дистанції Августінаса Вітаса). Однак третій поспіль влучний кидок з далекої відстані Сєрапінаса дозволив господарям вирватися вперед на 4 пункти, а Діжон Томпсон збільшив перевагу господарів ще на 2 очка. Але навіть пропри те, що у другій половині десятихвилинки американському форварду вдався хороший ігровий відрізок, під час якого він заробив 5 очок поспіль, а Ярутіс забив під кінець п’ятий 3-х очковий «Азовмашу» в стартові десять хвилин, якихось відчутних дивідендів це не принесло. Вдало зіграв Вітас, своє слово сказав новачок сумської команди Йонас Елвікіс, забивши з-за дуги, а під кінець Лінас Лекявічус скоротив відставання гостей до все тих же 4-х пунктів.
 
Наступну чверть команди розпочали за рахунку 25:21 на користь господарів, які продовжили обстріл кільця суперника здалеку – по 3 очка заробили Гуін і Томпсон. Натомість сумчан, які не могли забити близько трьох з половиною хвилин, підводила реалізація. Після чергового дальнього кидка від Гуіна перевага «Азовмашу» сягнула 13-ти очок. Литовське тріо сумської команди у складі Вітаса, Мачерніса та Лекявічуса спробувало виправити становище, але кардинально змінити рахунок не зуміли. Під кінець першої половини Горан Чакіч і Сєрапінас (знову з 3-х очкової дистанції) встановили 11-ти очковий відрив від суперника – 43:32.
 
На цьому литовський легіонер маріупольців не заспокоївся й ще двічі на старті третьої десятихвилинки вражав кільце суперника здалеку (до кінця ігрового відрізку його партнери Ярутіс, Томпсон і Гуін додали ще по одному 3-х очковому). Тому, незважаючи на самовіддану гру Вітаса, котрий проводив свій найкращий матч у сезоні, Мачерніса та Лекявічуса, протиставити щось серйозніше противнику «Сумихімпром» просто не зумів, програвши й третю чверть.
 
Протягом заключної десятихвилинки, яку суперники розпочали за 16-ти очкової переваги господарів, між командами встановився паритет за 3-х очковими кидками (3:3), що дозволило «Сумихімпрому» в підсумку скоротити відставання до 9-ти пунктів. Однак на більше підопічні Андрія Шаптали розраховувати не могли, що, напевно, розумів і сам наставник сумської команди, давши пограти під кінець молодому Олександру Лемешевському, котрий вранці результативно відіграв за дубль, а в основі, загалом провівши на майданчику 11 хвилин, заробив 5 очок і відзначився 2-ма перехопленнями та 2-ма підбираннями.
 
Безперечно, одним із факторів перемоги маріупольців стали 3-х очкові кидки – 18 проти 7-ми в «Сумихімпрому».
 
У складі «Азовмашу» одразу двоє гравців набрали по 20 очок: Річард Гуін (18 з них він заробив із 3-х очкової дистанції), відзначившись також 6-ма підбираннями, та Діжон Томпсон, котрий додав до них по 3 передачі, підбирання та перехоплення. 18 очок (всі – з 3-х очкових) в активі Сімонаса Сєрапінаса, як і 4 передачі та 1 підбирання. «Дабл-дабл» (10 пунктів плюс 11 «асистів») записав на свій рахунок Роландас Ярутіс.
 
Серед гравців «Сумихімпрому» хотілося б виокремити Августінаса Вітаса, котрому до «дабл-дабла» не вистачило одного підбирання: 21 очко та 9 відскоків. Зате не пішов з майданчика, не підкоривши подібне досягнення, Лінас Лекявічус – 14 очок і 10 передач, плюс 5 підбирань. 17 пунктів, 4 підбирання та 3 перехоплення на рахунку Освальдаса Мачерніса.



Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 593 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама