Главная » 2009 » Март » 15 » «Сумихімпром» поступається «Донецьку»
«Сумихімпром» поступається «Донецьку»
19:32

Поступившись дома «Донецьку» з рахунком 72:83, «Сумихімпром» продовжив власну програшну серію до дванадцяти матчів. Однак заключна чверть продемонструвала, що підопічні Андрія Шаптали навіть без Вадима Матюкевича та Євгена Подорванного здатні боротися на рівних із будь-яким суперником, а непогана гра Івана Каляєва, Дмитра Тимченка та Миколи Котенка, – що в сумської команди є резерви на майбутнє.

БК «Донецьк» більш ніж упевнено розпочав поєдинок, ведучи до середини стартової десятихвилинки 8:0 після влучного пострілу Кріса Оуенса та двох 3-х очкових Деметріуса Александера й Андреса Родрігеза. Під кінець чверті сумчани спробували скоротити відставання, але гості спокійно власну перевагу зберегли – 9:17.

Вже в дебюті наступної десятихвилинки дальній кидок Корі Санті скоротив відставання від суперника до 5-ти очок, а протягом кількох наступних хвилин перевага донеччан і зовсім зменшилася до 2-х пунктів. До середини чверті БК «Донецьк» знову вирвався вперед, і знову сумчани зуміли наблизитися до суперника до кількох очок, але майже одразу ж «тигри» повернули собі перевагу. На останніх секундах першої половини гри Іван Каляєв знову скоротив розрив у рахунку до 2-х пунктів, але Ігор Кривич із-за дуги встановив рахунок, з яким команди пішли на велику перерву – 27:32.

Однак третю чверть впевнено виграли донецькі баскетболісти – 32:16. Майже все було вирішено в першій її половині після того, як Пі Джей Таккер, Мілутін Алєксіч, Жидрунас Урбонас і Дмитро Забірченко за підтримки партнерів довели різницю в рахунку до 22-х очок. Єдиним світлим моментом у грі господарів стали 5 балів Івана Каляєва в цей ігровий проміжок, а також два 3-х очкових від Корі Санті.

Рахунок 43:64 перед заключною десятихвилинкою, фактично, не залишав господарям жодного шансу на позитивний результат поєдинку. Однак «Сумихімпром» зібрався й сильно провів кінцівку поєдинку. Абдуллахі Кусо й Іван Каляєв на двох набрали 15 пунктів, а під кінець вдало зіграв молодий Микола Котенко, котрий за неповних дві хвилини, проведені на майданчику, відзначився 5-ма очками. В підсумку, господарі зуміли скоротити власне відставання до 11-ти балів.

У складі БК «Донецьк» 17-ма очками, 9-ма підбираннями та 3-ма перехопленнями відзначився Кріс Оуенс. 15 очок, 2 підбирання та 2 передачі в активі Пі Джей Таккера, 14 очок і 4 відскоки – Жидрунаса Урбонаса. «Дабл-дабл» записав на свій рахунок Мілутін Алєксіч: 10 пунктів і 12 підбирань, плюс 5 передач.

17 очок для «Сумихімпрому» здобув Корі Санті, додавши до них 3 перехоплення. По 14 балів записали на свій рахунок Абдуллахі Кусо (плюс 9 підбирань і 3 передачі) та Іван Каляєв.


Після гри

Ігорс Міглінієкс, головний тренер «Донецька»:

«Команда набирає обертів. Але цього разу не зіграла наша «лава запасних». Коли різниця у рахунку досягла 20 очок, гравці резерву не спромоглися гідно продовжити почате стартовою п’ятіркою. Ми вдало зіграли у третій 10-хвилинці, й ця чверть стала вирішальною у матчі».

Андрій Шаптала, головний тренер «Сумихімпрому»:

«Цей матч виявився доволі напруженим і видовищним. Кілька гравців резервного складу, які взяли участь у цьому матчі, одержали чудову нагоду проявити свої здібності у грі з сильним суперником. Навіть без Матюкевича й Подорваного ми грали гідно, завдячуючи шаленій підтримці наших уболівальників. Третя чверть – наша хронічна «хвороба», і вона, практично, вирішила результат поєдинку».

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 566 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама