Главная » 2009 » Март » 14 » БК «Полтава» – БК «Хімік»: прев'ю
БК «Полтава» – БК «Хімік»: прев'ю
14:13
                             

Незважаючи на те, що в нинішньому сезоні «Хімік» здобув три перемоги над «Полтавою», команда Рамунаса Цвірки залишається одним із найбільш незручних суперників для южненців, про що свідчать і результати усіх трьох протистоянь суперників. Матч 7-го туру завершився з рахунком 78:71, 14-го – 76:74, й, нарешті, в 16-му турі команди зіграли 76:73.

Після двох домашніх тріумфів над «Миколаєвом» і «Сумихімпромом» БК «Полтава» двічі поспіль поступилася на виїзді «Пульсару» та «Донецьку», знову опинившись на останній сходинці турнірної таблиці. Однак підопічні Рамунаса Цвірки зберігають чудові шанси на те, щоб зачепитися за 6-ту – 7-му позицію в регулярному чемпіонаті. Тож, кожна наступна гра, особливо, домашня вимагає від полтавчан максимальної зібраності та самовіддачі. «Хімік», програвши трьом основним конкурентам з вищої половини турнірної таблиці, сподівається надолужити згаяне та спробувати наздогнати БК «Донецьк» у матчах із командами, що займають нижню її частину. Першою «жертвою» южненців у минулому турі став рівненський «Пульсар».

До звітного поєдинку команди підійшли майже без втрат. Лише гості, схоже, знову змушені будуть обійтися без Сергія Попова, а також Едгараса Жельоніса. Проте простір для маневру в Олівера Поповіча є, невипадково, наставник «Хіміка» спробував у грі минулого туру проти «Пульсару» одразу десятьох гравців. До Полтави ж повернувся Гітіс Сірутавічус, котрого, можливо, слобожанцям і не вистачало в Донецьку. Зіграє й Ріккі Клемонс, травма якого виявилася несерйозною. Крім того, частина виконавців полтавської команди, схоже, знайшла свою гру. Так, у Донецьку найкращий матч у сезоні провели Сауліус Казявічус й Іван Шкурупій. В той же час, стабільний рівень демонструють лідери команди Юріца Жужа, Рікі Клемонс і Джейсон Уеллс.

Перед грою

Максим Рубель, виконавчий директор БК «Полтава»:

«Всі наші попередні ігри з БК «Хімік» проходили в рівній упертій боротьбі: дома ми поступилися на останніх секундах, першу гру ми взагалі програли лише в овер-таймі. І лише третя гра була програна з нашої вини через завелику кількість втрат, але інтрига зберігалася до останніх секунд. Сподіваюся, що четверта гра з южненцями не стане винятком. Ми будемо боротися, грати тільки на перемогу. Після матчу з «Донецьком» незначну травму отримав Ріккі Клемонс, але до поєдинку з «Хіміком» він повністю відновився. Також до команди повернувся форвард Гітіс Сірутавічус. Будемо намагатися перемогти, щоб виконати завдання, поставлене президентом на початку сезону, – зайняти 6-7 місце за підсумками регулярного чемпіонату».

Олівер Поповіч, головний тренер БК «Хімік»:

«Настрій у нас нормальний. Щодо травмованих, то ймовірно проти «Полтави» не зіграють Сергій Попов, котрий отримав травму ще в Донецьку – забій коліна, а також Едгарас Жельоніс, який відчуває біль у м'язі. Так що працюємо та готуємося вдесятьох. Дуже не вистачає п'ятого номера. Є й новини – до Южного з Белграда приїхав тренер по фізичній підготовці, й команда з понеділка почала працювати в більш жорсткому режимі – в режимі підготовки до плей-офф, який триватиме до кінця місяця.

Ігри з «Полтавою» для нас складалися непросто. До речі, першу ж свою гру в якості головного тренера «Хіміка» я провів саме проти «Полтави». Тоді ми розпочали поєдинок добре, але наприкінці дозволили супернику скоротити відставання, так само й дома – ми програли підбір і ледве не поступилися супернику. З «Полтавою» завжди складно грати, адже це досвідчена команда з великою кількістю хороших гравців. Думаю, що й цього разу легко не буде. Крім того, внаслідок зрослих фізичних навантажень на тренуваннях очікую певного спаду у грі команди. Але, сподіваюся, все це буде компенсовано у плей-офф».

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 530 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама