Главная » 2009 » Март » 9 » БК «Донецьк» перемагає «Полтаву»
БК «Донецьк» перемагає «Полтаву»
18:28
08/03/09

В матчі 22-го туру БК «Донецьк», вигравши три чверті з чотирьох, подолав дома «Полтаву» з рахунком 108:92.

Полтавчани, котрі приїхали до Донецька без форварда Гітіса Сірутавічуса, намагалися чинити опір в стартові хвилини поєдинку, але зрештою не змогли встояти під натиском потужної атаки «тигрів». Вже на третій хвилині поєдинку донеччани розпочали ривок, який врешті-решт забезпечив їм 13-ти очкову перевагу над гостями за підсумками першої чверті. Причому, «Полтава», у складі якої особливою активністю відзначався Сауліус Казявічус (11 очок за перший ігровий відрізок), виглядала непогано. Проте, склалося враження, що передня лінія «Донецька» суперника просто не помітила: Пі Джей Таккер – 8 очок у дебютній десятихвилинці, Деметріус Александер – 12 очок, а на додачу – 3 постріли з-за дуги від Андреса Родрігеза.

Тож, наступну чверть команди розпочали за рахунку 35:22 на користь «Донецька». Вона минула в рівній боротьбі, проте більше, ніж на 11 пунктів, наблизитися до суперника полтавчани не зуміли. А перевага господарів часом сягала 15-ти очок. Наприкінці десятихвилинки Аурімас Кежа й Іван Шкурупій зі штрафних розрив між командами скоротили, однак Алєксіч Мілутін встановив рахунок, з яким суперники пішли на велику перерву – 59:45.

Третю чверть гості також програли, не зумівши нічого протиставити донеччанам, у складі яких попереду вдало діяли Таккер, Александер й Алєксіч. Як не намагалися Рікі Клемонс і Казявічус, найкращий гравець «Полтави» в цьому матчі, вибудувати гру своєї команди, проте «Донецьк» виявився об’єктивно сильнішим. Програна полтавчанами з рахунком 22:27 третя чверть означала, що перед заключною десятихвилинкою перевага «тигрів» сягнула 19-ти очок.

Протягом останніх десяти хвилин гравці БК «Полтава» зібралися й зуміли, хоч і ненабагато, але скоротити розрив у рахунку. Чергові очки заробив Джейсон Уеллс, непогано зіграв Клесонс, а Іван Шкурупій реалізував 5 із 7-ми 2-х очкових спроб і зібрав два відскоки. «Донецьк» удар витримав, адже це йому дозволяла й перевага, здобута в попередніх ігрових відрізках. У підсумку – друга перемога донеччан над «Полтавою» в цьому сезоні.

Найрезультативнішим гравцем у складі переможців став Пі Джей Таккер, на рахунку якого 25 очок, 3 підбирання та 3 передачі. 22 бали, 5 «асистів», 4 перехоплення й 3 відскоки додав Андрес Родрігез. В активі Деметріуса Александера – 19 пунктів і 4 підбирання, Мілутіна Алєксіча – 16 пунктів, 4 підбирання та 3 перехоплення, Кріса Оуенса – 12 пунктів, 6 підбирань, 3 перехоплення та 2 передачі.

У складі «Полтави» також одразу ж п’ятеро гравців подолали десятиочковий рубіж результативності: Сауліус Казявічус – 20 очок, 6 підбирань, 3 перехоплення та 2 передачі; Джейсон Уеллс – 18 очок, 4 підбирання та 3 передачі; Рікі Клемонс – 15 очок, 6 перехоплень, 5 передач; Іван Шкурупій – 15 очок і 2 підбирання; Юріца Жужа – 14 очок, 2 підбирання та 1 перехоплення.


Після гри

Рамунас Цвірка, головний тренер БК «Полтава»:

«Поздоровляю суперника з перемогою, здобутою за явної переваги. Навіть не знаю, чому, але хлопці сьогодні взагалі не захищалися – в сезоні стільки очок пропустили вперше. Відпустили суперника в першій чверті, а потім за старанного нападу надолужити згаяне вже не змогли. Хрест на цій грі я поставив одразу ж після великої перерви. Гравці не зробили жодних висновків з бесіди в роздягальні й узагалі не оборонялися один на один».

Ігорс Міглінієкс, головний тренер БК «Донецьк»:

«До трьох заключних матчів регулярного сезону проти призерів минулого чемпіонату ми повинні підійти в оптимальному стані. Таку задачу я поставив перед командою й собою, а для цього слід позбутися всіх помилок. У «Донецька» знову нова команда, з якої є шанс зробити серйозного претендента на «золото», зі своїм обличчям й упізнаваним стилем. Третя поспіль перемога вселяє оптимізм.

Сьогодні припускалися промахів через надмірне бажання виграти, а в деяких епізодах – через бажання кожного виділитися й стати кращим. Гравці повинні приглядатися до тренерських задумок і кадрової ротації. Ми повинні використовувати силу такого складу в повному обсязі й працювати по максимуму. Ніхто не повинен боятися опинитися на лавці раніше часу через ліміт персональних попереджень. Від колишніх звичок треба позбавлятися, а тому я вимагаю грати якомога жорсткіше. Перший крок у цьому напрямку ми сьогодні зробили, та ідеалу не досягли, слід трохи зачекати. Скільки рекордних стрибків здійснив легендарний Сергій Бубка з третьої спроби! За швидкої гри підвели 15 втрат – це забагато. Без них полтавчани, котрі не пресингували агресивно, не набрали б і 80 очок».

Пі Джей Таккер, гравець БК «Донецьк»:

«Сьогодні ми показали непогану командну гру. Взаєморозуміння покращилося, що зразу відобразилося на результаті. Ми – різка команда, яка біжить, але слід позбутися тих помилок, які були допущені сьогодні. За рахунок наших утрат полтавчани й зуміли набрати 92 очка. В найближчих іграх треба значно знизити подібний брак. «Полтава» – достатньо стабільна команда, здатна грати на одному рівні протягом усього матчу. В кожній грі нам доводиться максимально концентруватися, тому що, як тільки допустиш слабинку, суперник одразу ж за це тебе карає. Проти такого типу противника завжди грати непросто».

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 490 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама