Главная » 2009 » Март » 1 » 21-й тур чемпіонату дублерів: огляд матчів і нові рекорди
21-й тур чемпіонату дублерів: огляд матчів і нові рекорди
15:11
21-й тур чемпіонату дублюючих складів команд Суперліги відбувся в суботу й подарував чотири цікаві поєдинки: «Донецьк» приймав гостей із Южного, кияни – «Азовмаш», а «Миколаїв» і «Полтава» вирушили до Сум і Рівного відповідно.

У найпринциповішому протистоянні туру дублери «Хіміка» перемогли донецьких однолітків на виїзді з рахунком 86:80.

Дебют зустрічі за гостями з Южного й, за сумісництвом, лідерами чемпіонату. Едгарас Жельоніс відзначився в першій чверті 9-ма набраними очками та 4-ма підбираннями. У складі господарів знайшлася гідна відповідь в особі Артема Щєпкіна – ті ж 9 балів у стартові 10 хвилин. Але з чверть з чотириочковою перевагою виграла команда Олександра Пащенка. Проте господарі не знітилися й, потужно провівши наступну десятихвилинку – 29:21, вийшли вперед. Ігор Чумаков, Тимур Бабкін й Артем Щєпкін, а також Олексій Шаповалов, в активі котрого два 3-х очкових, забезпечили перевагу власної команди – 49:45 за підсумками першої половини гри.

Тому наставник южненського дублю у третій чверті змушений був знову випускати на паркет Едгараса Жельоніса, котрий і зробив результат: 10 очок із 19 командних і 4 підбирання форварда дозволили «Хіміку» наздогнати суперника та навіть вийти вперед, хоча лише на одне очко. Доля матчу вирішилася в заключні десять хвилин, які команди розпочали за рахунку 63:64 на користь гостей. Южненці одразу ж зуміли відірватися від господарів на 7 пунктів й надалі утримували «Донецьк» на безпечній відстані. Кілька раз «тигри» наближалися до суперника майже впритул, але щоразу «Хімік» знаходив у собі сили, щоб розрив у рахунку зберегти. В підсумку – перемога гостей, яка ще більше зміцнила їх лідируючі позиції в чемпіонаті дублерів. Адже найближчого переслідувача БК «Київ» южненці випереджають на одну перемогу, маючи при цьому гру в запасі. «Донецьк» при однаковій кількості зіграних ігор позаду на дві перемоги.

Едгарас Жельоніс навіть попри лише 23 хвилини, проведені на майданчику, став найрезультативнішим гравцем своєї команди та матчу загалом – в його активі «дабл-дабл»: 23 очка плюс 10 підбирань, а також 2 перехоплення та 2 блок-шоти. 14 балів для «Хіміка» здобув Олександр Рябчук. Ще один «дабл-дабл» на рахунку Дмитрап Ходова: 11 очок і 10 відскоків.

20 очок «Донецьку» приніс Артем Щєпкін, додавши до них 4 підбирання, 2 передачі й таку ж кількість перехоплень. Ігор Чусаков записав на свій рахунок 17 пунктів і 3 підбирання, Тимур Бабкін – 12 очок, 8 підбирань і 2 перехоплення.

Не менш гостра боротьба точилася в поєдинку дублерів «Києва» та «Азовмаша», який завершився на користь господарів – 79:76.

Вигравши дебютну чверть 18:12, в наступній кияни ледве не віддали ініціативу супернику, однак маріупольці не зуміли скористатися з можливості відігратися. Тож, за результатами першої половини гри табло зафіксувало рахунок 41:33 на користь дублерів БК «Київ», які грали без лідера Дениса Лукашова, котрому Віталій Черній дав відпочити перед матчем основних складів. Третю десятихвилинку знову виграли, хоч і з мінімальною перевагою, господарі. В заключній чверті маріупольці спробували все ж таки вхопитися за перемогу, і їм це майже вдалося – за дві хвилини до завершення поєдинку розрив у рахунку становив усього 4 пункти. Але, як виявилося, «Києву» очкового запасу вистачило.

Руслан Отверченко приніс переможцям 21 очко (плюс 3 підбирання, 2 передачі), Олександр Липовий – 19 пунктів (плюс по 4 передачі, перехоплення та підбирання). В активі Максима Сандула 13 балів, 6 підбирань і 3 перехоплення.

Найрезультативнішим гравцем матчу став маріуполець Олександр Оснач, на рахунку якого 27 очок, 5 підбирань й 1 передача. «Дабл-дабл» у складі «Азовмашу» належить Антону Буцу: 15 очок плюс 11 відскоків, а також 3 передачі та 3 перехоплення.

Одразу три «дабл-дабли» гравців МБК «Миколаїв-МДГУ» та лише одна виграна чверть принесли команді молодих «корабелів» перемогу в Сумах з рахунком 83:67.

Програвши першу половину гри господарям – 31:40, дублери миколаївської команди просто знищили суперника в третій десятихвилинці, набравши 27 очок проти лише 2-х пунктів «Сумихімпрому», які в активі Євгена Шумари. Заключну чверть знову виграли господарі, однак 17-ти очкової переваги гостей вистачило, щоб святкувати перемогу.

Отож, «дабл-дабли» у складі миколаївців на свій рахунок записали Вадим Норенко (28 очок й 11 підбирань, плюс 3 перехоплення та 2 передачі), Максим Шепіль (18 очок й 11 підбирань, плюс 5 передач), Всеволод Шурмель (12 очок і 10 підбирань, плюс 1 блок-шот).

Найрезультативнішим гравцем команди господарів став Іван Каляєв, в активі котрого 16 очок, 7 підбирань, 4 перехоплення та 4 передачі.

Єдиний поєдинок 21-го туру чемпіонату дублерів, в якому питання стосовно переможця відпало ще в дебюті, відбувся в Рівному, де місцевий «Пульсар» обіграв «Полтаву» з рахунком 85:60.

Вигравши першу чверть із 11-ти очковою перевагою, господарі дещо збавили оберти в наступній, лише на очко випередивши полтавчан. Однак на велику перерву команди пішли за впевненої переваги «Пульсару» – 41:29. Після третьої чверті домінування рівненчан сягнуло 28-ми пунктів, тож виграна заключна десятихвилинка принесла «Полтаві» лише моральне задоволення.

Вадим Коваль продовжує свої бомбардирські подвиги в чемпіонаті дублерів, здобувши цього разу 23 очка та зібравши 13 підбирань (плюс 4 перехоплення та 2 передачі). Ще один «дабл-дабл» в активі Артема Шелухи: 20 балів і 12 відскоків (плюс 4 передачі та 2 перехоплення). 16 очок, 6 передач і 5 підбирань записав на свій рахунок Олексій Гусаківський.

У складі «Полтави» найрезультативнішим гравцем став Степан Женков, в активі котрого 17 очок, 4 підбирання та 2 перехоплення.

Якщо говорити про індивідуальні досягнення, то, схоже, що після минулого туру гравці чемпіонату дублерів всерйоз взялися за побиття рекордів – в чотирьох матчах суботи зафіксовано вісім «дабл-даблів»: три на рахунку баскетболістів «Миколаєва-МДГУ», по два зробили гравці «Хіміка» та «Пульсару», ще один належить виконавцю «Азовмашу».
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 579 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама