Главная » 2009 » Март » 1 » БК-93 «Пульсар» перемагає «Полтаву»
БК-93 «Пульсар» перемагає «Полтаву»
15:09
БК-93 «Пульсар» приймав на домашньому майданчику «Полтаву» й переміг лише в овер-таймі з рахунком 81:75. Особливу роль у перемозі господарів, як це часто буває в Рівному, відіграли 3-х очкові – 12 проти лише трьох у полтавчан (всі на рахунку Гітіса Сірутавічуса).

Дебютна десятихвилинка зустрічі минула в рівній боротьбі, завершившись із рахунком 26:26. Причому, саме гості відкрили рахунок у матчі після влучного пострілу здалеку Сірутавічуса й вели протягом кількох стартових хвилин. Однак поступово рівненчани, залучивши свою грізну зброю – 3-х очкові – не лише вирівняли ситуацію в матчі, а й вийшли вперед. Тричі з-за дуги влучав Ілля Шемосюк, а ще один 3-х очковий Павєла Улянко довів розрив у рахунку до 9-ти пунктів. Але гості не знітилися, крім того «снайпер» знайшовся й у їх команді. Два дальніх постріли Сірутавічуса знову вивели «Полтаву» вперед. Однак вони ж стали останніми для слобожанців у цьому матчі. Другу чверть, а отже й першу половину, із мінімальною перевагою 43:41 виграли господарі. І знову справу вирішили три дальніх постріли пульсарівців.

Третю чверть активніше розпочали господарі, ведучи в рахунку вже до її середини – 55:45. Але тайм-аут пішов «Полтаві» на користь, й Сауліус Казявічус і Гітіс Сірутавічус зуміли скоротити відставання. І все ж перед заключною десятихвилинкою рівненчани вели в рахунку із перевагою в 5 очок. Проте в господарів цього разу не пішли 3-х очкові, а «Полтава» спромоглася відіграти різницю і навіть вирватися вперед на один пункт за хвилину до завершення гри. Врешті-решт Роман Гуменюк зі штрафного зрівняв рахунок і перевів гру в овер-тайм.

На додатковий час «Полтави» не вистачило, на додачу підопічних Рамунаса Цвірки підвела реалізація – так, один лише Рікі Клемонс намагався пробити з різних дистанцій, але жодного разу не влучив. А в «Пульсару» знову запрацювала далекобійна артилерія в особі Брянцева та Шемосюка, що в підсумку й принесло команді Михайла Переверзія перемогу.

Реалізувавши 5 3-х очкових із 6-ти Ілля Шемосюк став найрезультативнішим гравцем у складі господарів, записавши загалом на свій рахунок 17 очок і 5 передач. В активі Дмитра Брянцева 15 пунктів, 6 підбирань і 3 передачі. Роман Гуменюк відзначився «дабл-даблом»: 12 очок плюс 14 відскоків.

Найрезультативнішим гравцем гостей став Гітіс Сірутавічус, на рахунку котрого 21 очко, 4 перехоплення та 3 підбирання. Аурімас Кежа, Юріца Жужа та Джейсон Уеллс заробили по 10 балів кожен і 17 підбирань на трьох.


Після гри

Головний тренер БК «Полтава» Рамунас Цвірка:

- Перш за все, хочу привітати «Пульсар» з перемогою. Сьогодні на майданчику були дві рівні команди, не те що минулого разу в Рівному (гра 2 туру). Сьогодні був справжній бій рівних суперників. Долю зустрічі вирішили дрібниці: хтось не підібрав м’яч під кошиком, хтось заробив необдуманий фол, а хтось влучив дальній кидок... Та якби там не було - удача була на стороні Рівного.
Відносно гри своєї команди, то грою я не задоволений. Хіба ж можна бути задоволеним коли команда програла? Звісно, не задоволений. Було багато моментів, коли ми в нападі грали не так, як повинні були. Хоча загалом ніби то і набрали 75 очок. Це і не погано, і не добре – середній показник. Я робив акцент на захист, але нормально захищатися розпочали лише в 4 чверті, за яку пропустили лише 9 очок. Повністю провалили гру в захисті у першій чверті, якраз, на мою думку, через це ми й поступилися.
Не кращий матч сьогодні провів Рікі Клемонс. Із 6 спроб з-за дуги він не влучив жодного разу, таке буває раз на два місяці, а взагалі то я навіть не пригадую чи траплялося подібне в нього в іграх. Більшого очікував від Івана Шкурупія, хоча він хворів і можливо це далося взнаки. І все ж таки чекав від нього розумних дій на майданчику.

Гравець БК «Полтава» Максим Івшин:

- Нам сьогодні не вистачило кількох влучних кидків для перемоги, одного-двох підборів, кількох кидків з-під кільця і, напевно, концентрації, адже ми програли підбір. Цілком могли зіграти краще, боролися, але … все-таки чогось не вистачило. Ми налаштовувалися на важку боротьбу, проте, як завжди, тут специфічне суддівство. І все-таки поступилися ми в боротьбі.

Старший тренер БК-93 «Пульсар» Михайло Переверзій:

- Переможців не судять і, якби там не було, ми все-таки вирвали перемогу в овер-таймі. Ми боялися ,що наприкінці зустрічі полтавчани почнуть фолити, а сьогодні в нас знову проявилася стара хвороба – нереалізація штрафних кидків. Ми сьогодні не закинули 12 штрафних кидків – продовжується наша біда, якої ми ніяк не можемо позбутися. Дуже боялися, що вони зафолять одразу, навіть не знаю, чому вони цього не зробили. Тому була вказівка, щоб Брянцев отримував м’яч. Ми хотіли, щоб вони фолили або на Брянцеві, або на Улянко, які сьогодні не промахувалися з лінії штрафних. Адже Віктор Герасимчук, як і всі, не відзначався стабільністю виконання штрафних. Спочатку влучив 1 з 2, потім 2 з 2, а наприкінці не влучив двічі, а забив би він їх тоді, нам би було набагато простіше. І взагалі, сьогодні було достатньо інфарктних моментів у грі особисто для мене. Якістю гри я повністю незадоволений, хоча результатом задоволений. Перемога є перемога, і те, що хлопці проявили характер до кінця і боролися до останньої секунди, що призвело до позитивного результату – за це їм честь і хвала. Хоча й із такими показниками – 23 втрати і незабитих 12 штрафних. Добре, що в кінцівці пішла гра у Брянцева, який на початку нічого не міг забити, але згодом досвід зіграв своє, і він закинув вирішальні 3 і 2 очки, які загалом і привели до позитивного результату. Вони почали фолити і якби ми реалізували штрафні, то питання переможця, можливо, було зняте ще раніше. Але, як вийшло, так вийшло. Я хочу подякувати хлопцям за самовіддачу, а також уболівальникам, які, як завжди, нас палко підтримували і були справжнім шостим гравцем.
На мою думку, полтавчани стали сильнішими, хоча в них і пішли два кращих гравці. Проте на заміну їм прийшли нові доволі непогані легіонери. Правда, мене здивувало сьогодні, коли полтавські вболівальники вигукували «Ми полтавчани сильніші всіх». Хоча в їхній команді не те, що полтавчан, а навіть українців можна порахувати на пальцях однієї руки, а в деяких моментах гри на майданчику взагалі були одні легіонери. Але від цього мені вдвічі приємно, що наша команда перемогла суперника, в якого шестеро легіонерів. Тому вважаю, що ми сьогодні відстояли статус українських баскетболістів.

Гравець БК-93 «Пульсар» Олександр Захожий:

- Сьогодні ми зустрічалися з досить сильним суперником. Про це красномовно свідчить той факт, що полтавчани виграли дві поспіль попередні зустрічі, а значить вони в хорошій формі. Коли граєш, не замислюєшся, за рахунок чого в той чи інший момент вдається зіграти краще, або гірше. Можливо в деяких моментах втратили концентрацію, сказати важко. Єдине. Що можу сказати, що на початок гри ми налаштовувалися добре зіграти в захисті, але не вийшло. Дуже багато пропустили легких м’ячів, хорошу результативність показали їхні снайпери. Згодом, у 3-4 чверті, за рахунок великої самовіддачі і палкої підтримки трибун нам трошки повезло, тому що загалом сили команд були рівними. Полтавчани зараз на ходу, дуже добре захищаються помітно, що команда керована. Хочу також додати, що велике значення в нашій перемозі відіграли трибуни. Їхня палка підтримка неабияк допомогла команді. Можливо, через це наприкінці зустрічі ми влучили, а вони ні.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 635 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама