Главная » 2009 » Февраль » 28 » Саша Обрадовіч: «Нам треба змиритися з роллю команди...»
Саша Обрадовіч: «Нам треба змиритися з роллю команди...»
10:30
Головний тренер БК «Київ» Саша Обрадовіч опинився у двозначній ситуації. З одного боку, команду залишила група гравців, на яких робили ставку в сезоні, які мали вигравати титули. З іншого, тиск і на молодих виконавців, які залишилися в його розпорядженні, і на самого наставника «вовків» зменшився, про що Саша Обрадовіч і розповів в інтерв'ю напередодні поєдинку «Києва» з «Азовмашем».

Сашо, як справи в команді перед суботньою зустріччю з «Азовмашем»?

Гравці втомлені, але ніяких особливих моментів немає. Я сподіваюся, що ми не втратимо нікого до гри, адже кожен гравець у нас на вагу золота. Настрій добрий – всі з нетерпінням чекають на поєдинок.

Ви задоволені тим, як проявили себе молоді гравці в ситуації, в якій опинився Ваш клуб?

Коли набираєш команду, то береш гравців, які мають допомагати. Вони всі дуже мотивовані, всі хочуть довести, що команда може викарабкатися й бути успішною. Вони викладаються більше, ніж на 100 відсотків, що є величезним задоволенням для будь-якого тренера. Я дуже задоволений їх ставленням до справи – саме через це в нас дві перемоги у останніх іграх.

Як змінилися плани команди після уходу шістьох провідних виконавців?

Вже ніхто не може ставити найвищі цілі перед цією командою. Треба бути реалістом – це не та команда, яка здатна виграти чемпіонство. Це команда, що може показати характер, що буде битися до останнього, але їй не вистачає таланту. В цій ситуації навіть немає бажання скаржитися на коротку лаву запасних і неможливість проводити ефективну ротацію. Тому щодо планів – перш за все треба стабілізувати команду, стабілізувати всю організацію. На нас більше не тисне відповідальність за результати у важливих іграх, що допоможе нам битися до останнього та робити все, що від нас залежить. Так, ми перемогли у двох важливих іграх проти «Хіміка» та «Ольденбурга», але не факт, що зможемо здолати «Полтаву» чи «Пульсар». Нам треба опуститися на землю та зрозуміти, що «Азовмаш» нам дуже важко буде перемогти.

Але ж ви здивували всіх двома перемогами, чому б не здивувати ще однією?

Звичайно, ми спробуємо. В нас нова команда, ми повністю змінили тактику. Раніше ми робили багато «пік енд ролів», але, якщо в тебе немає гравців, які добре знають як їх виконувати, треба робити щось інше. Мене вчили грати заради перемог, і ми робитимемо те саме. Я розумію, що інші команди вже не будуть нас боятися. «Азовмаш» майже переміг у Валенсії – вони настільки сильні, що можуть переграти будь-кого. В них дуже розумні гравці – Ель Амін, Діжон, Ліщук. Вони могли б грати у будь-якій команді Євроліги. Тому, коли вони грають, вони можуть здивувати будь-кого, як вони здивували нас у фіналі Кубку. Але ж ми теж можемо їх здивувати, чому б ні? Нам треба змиритися з роллю команди, на яку ніхто не ставить, а нашим опонентам – з роллю фаворитів. Подивимося, з якою хто більш вдало впорається.

Оновленим складом ви вже довели, що непогано граєте у захисті. А от що робити з нападом, адже у вас лише два повноцінних бомбардира?

У нас (в Сербії) грають від захисту. В нас поки що добре виходить захищатися. Я не можу сказати, що ми не хочемо багато забивати, але якщо бути реалістами, то де взяти гравців, кожен з яких щось заб’є, щоб вийшло 80 очок? Тому треба адаптуватися до нових умов, докладати максимум зусиль на своїй половини майданчика та грати з певною ідеєю у нападі. Не те, щоб я не дозволяв своїм гравцям імпровізувати – навпаки, я заохочую їх це робити у нападі, але вони мають розуміти, коли для цього є вдалий момент.

Дякую, Сашо. Удачі в суботу!

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 588 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама