Главная » 2009 » Февраль » 27 » Ігорс Міглінієкс: «У нас зараз ніби ще одна передсезонна підготовка»
Ігорс Міглінієкс: «У нас зараз ніби ще одна передсезонна підготовка»
16:46
Коли ми звернулися до головного тренера БК «Донецьк» Ігорса Міглінієкса з тим, щоб задати кілька запитань перед грою з «Хіміком», то й не сподівалися, що розмова перетвориться в повноцінне інтерв'ю, а наставник донеччан не лише поділиться своїми думками з приводу готовності його підопічних до конкретної гри, а й розповість про лаву запасних, налагодження взаєморозуміння в команді та багато іншого.

Як проходить підготовка до гри з «Хіміком»?

В принципі, в нинішньому складі ми граємо лише якихось два з лишком тижні. По-перше, після тривалої відсутності повернулися Таккер і Андрюкайтіс. По-друге, Александер все ще новачок у команді. Й, за великим рахунком, у нас зараз ніби проходить ще одна передсезонна підготовка, причому, ми повинні вкластися в стислі терміни. Зрештою, просто виникає відчуття, що ми маємо саме тих гравців, які повинні грати зараз і закінчувати сезон. Ми перед грою з Маріуполем два тижні лише тренувалися й усі в команді просто зачекалися на гру. Це, при тому, що проблеми все ж таки є. Скажімо, Таккер у грі з Маріуполем виходив на майданчик хворим, але сподіваємося, що він повністю одужає до матчу із «Хіміком». Андрюкайтіс, сподіваємося, знову відчує впевненість у власних силах. Проте головна проблема полягає в тому, що нам треба зігратися, а часу залишається небагато – всього дев'ять ігор до плей-офф. Але я хочу, щоб гравці зігралися протягом наступних п’яти-шести ігор. А настрій у нас хороший, та й травмовані, як бачите, всі повернулися.

Алєксіч до повернення Таккера встиг стати лідером. Вам як тренеру важко буде розподілити між ними ролі на майданчику?

Я й кажу, що маю справу з двома різними командами. Так, до повернення Таккера в нас грали три лідера Алєксіч, Оуенс і Родрігез, ще раніше, до того, як з'явився Алєксіч, теж було троє: Таккер, Оуенс і Родрігез. Але нещодавно в команду прийшов Александер, відновився Андрюкайтіс, тобто по периметру на лідерській позиції у нас двоє гравців. Тобто зараз ми повинні налагодити командне взаєморозуміння, щоб кожен відчув принципи ротації, щоб зрозумів, які тандеми я награю. Але в цьому й наша сила, адже ми тепер можемо більш якісно відіграти всі сорок хвилин. Коли лідерів було троє, кожен із них повинен був грати хвилин по тридцять п’ять. А зараз можливі різні схеми, є кому грати, отже їм вистачатиме по 25 – 30 хвилин кожному. Звичайно, по ситуації хтось може відіграти й більше, але вони самі повинні зрозуміти, що ігровий час у кожного зменшиться.

Я не тому це кажу, що вони страшенні індивідуалісти й не хочуть навіть чути про те, щоб сидіти на лаві запасних. Ні, всі вони гравці з гарним характером, але повинні відчути, як грати саме в таку гру, яку вибудовую я: як я їх буду міняти, які на майданчику будуть двійки, п’ятірки і так далі. Ось для цього часу у нас, повторюся, на жаль, немає – всього шість ігор. Потім прийде черга трьох поспіль поєдинків із «Києвом», «Азовмашем» і Южним. Й саме в цих поєдинках мені хотілося б бачити команду такою, якою вона має ввійти до плей-офф. Звичайно, в нас буде чимало помилок, можливо, десь недопрацюємо, але час, хоч його й мало, ще є. І ми здатні використати його з користю, бо настрій у команди хороший, гравці готові грати разом. Їм залишилося лише усвідомити, в чому сила команди, в якої є, як мінімум, чотири лідери попереду: Алєксіч, Таккер, Александер, Оуенс і той, хто створює їм моменти – Родрігез.

Є шанси побачити Ростислава Кривича до кінця сезону?

Ні, в цьому сезоні вже точно Ростислава на майданчику ми не побачимо. Якщо хтось хоче побачити Ростислава, подивіться на його брата (посміхається). До речі, Ігор Кривич додає з кожною грою. Хоча починати йому було важко, потрібен був час на налагодження стосунків і пошуки спільної мови з легіонерами. Але, коли нас підкосили травми, він, граючи три гри поспіль по тридцять п’ять хвилин, набирав по двадцять і більше очок. Так що свій внесок у результати команди він зробив і дуже нам допоміг. А зараз, зрозуміло, що за такої лави запасних ігровий час у кожного буде утискатися, але й Кривич, і Дмитро Забірченко – два основних наших українських гравці – безперечно в команді. Може з'явитися шанс і у В'ячеслава Богданова. Він готовий і знає, що його час настане, особливо, коли підуть ігри через три дні, і я там буду використовувати, як мінімум, десять гравців, кого більше, кого менше. Напевно, що отримає нагоду зіграти й Артем Щепкін, котрий одну гру із Сумами вже видав, але зараз на його позиції сильна конкуренція.
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 592 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама