Главная » 2009 » Февраль » 26 » БК «Київ» – «Азовмаш»: прев'ю
БК «Київ» – «Азовмаш»: прев'ю
19:45
Гра 21-го туру між «Києвом» та «Азовмашем» – центральний поєдинок не лише третього кола, а й, можливо, всієї другої половини чемпіонату. Адже наступного разу суперники зустрінуться на початку квітня в останньому турі регулярної першості. До того часу ситуація у верхній частині турнірної таблиці може кардинально змінитися. На разі кияни випереджають головного суперника лише на одну перемогу, й у випадку поразки в суботу своєї переваги можуть позбутися. У свою чергу, невдача «Азовмашу» в Києві цілком можливо залишить команду Рімаса Гірскіса на другому місці в регулярній першості. Зрозуміло одне, й команди з нижньої частини турнірної таблиці, й лідируюча четвірка вже почали вимірювати нинішні результати майбутнім плей-офф.

Саме гра з «Азовмашем» стане справжнім випробуванням для молодої команди Саші Обрадовіча. Адже й «Хімік», і німецький «Ольденбург», за усієї до них поваги, суперники об’єктивно слабші, що вони й довели на радість київських уболівальників. Відтак, у маріупольців з'являється ще один козир, окрім, звісно, досвіду та довжини лави запасних, особливо, після повернення на паркет Річарда Гуіна, котрий видав непогану гру в Валенсії. Козир цей – відсутність часу на притирку, відлагодження ігрового механізму «Києвом». Звісно, і в Южному, й у грі з лідером німецької першості «вовки» продемонстрували, що їм по зубах будь-який сильний суперник. Але зустріч із «Азовмашем» куди серйозніша. Так, В'ячеслав Кравцов і Максим Пустозвонов у Южному тяжко входили в гру, не продемонструвавши й дещиці того, що вміють на паркеті. А от із «Ольденбургом» обоє зіграли чудово. Натомість Денису Лукашову, в активі котрого, безперечно, гра з «Хіміком», проти німецького клубу банально не вистачило досвіду, хоча він і робив багато чорнової роботи, зосередившись на захисті. Проте, якщо Саші Обрадовічу вдасться вирішити проблему «вирівнювання» і фізичного, й, особливо, психологічного стану своїх гравців, то шанси на перемогу зростуть. Насторожує лише коротка лава запасних київської команди.

Як на користь, так і шкоду киянам – і гравцям, і тренерському штабу – спрацьовує ряд факторів, насамперед, відсутність тиску з боку керівництва. По-друге, як це не парадоксально звучить, молодість команди. І В'ячеслав Кравцов, і Максим Пустозвонов, і Денис Лукашов засиділися на лаві запасних. Не кажучи вже про Олега Салтовця, який у 31 рік отримав шанс і поки що максимально його використовує. Більше часу проводить на майданчику Манучар Маркоішвілі, а Артур Дроздов, залишившись єдиним справжнім лідером команди, почувається не гірше, якщо не краще, ніж раніше. Та й два «дабл-дабла» у двох останніх поєдинках свідчать про чудову форму капітана.

Крім того, «Азовмаш» насправді про свого суперника знає дуже мало. Адже маріупольці їдуть у гості аж ніяк не до того «Києва», який вони обіграли у неймовірному фіналі Кубку, а до цілком нової команди, що також може зіграти на руку господарям.

Відтак, попередні результати матчів двох команд у цьому сезоні носять суто інформативний характер: у 7-му турі кияни здолали маріупольців у Києві з рахунком 84:76, «Азовмаш» відповів домашньою перемогою в 14-му турі, обігравши «вовків» 77:75. Рахунок фінального поєдинку на Кубок пам'ятають всі – 75:74 на користь «Азовмашу».

За словами головного тренера БК «Київ» Саші Обрадовіча, киян непокоять дрібні травми, а також втома, яку відчуває кожен гравець. Але він сподівається, що до суботи команда нікого не втратить. Адже за такого складу, який зараз є, кожен виконавець на вагу золота. Також наставник киян додав, що головний акцент команда буде робити, насамперед, на захисті.

Рімас Гірскіс, головний тренер БК «Азовмаш», у свою чергу, розповів про настрій маріупольської команди перед поїздкою до столиці України.

Як «Азовмаш» готується до гри з «Києвом», і чи вплинула на стан команди прикра поразка в Іспанії?

Часу на підготовку фактично немає. Лише вчора ввечері ми повернулися, провели одне тренування, ось і вся підготовка на сьогоднішній день.

Травмовані в команді є?

Ні,всі живі-здорові, але лідери відчувають втому через дуже напружений графік. Тому сьогодні ми не тренувалися. А так настрій гарний.

Як, на Вашу думку, уникнути недооцінки суперника після тих змін, що відбулися у складі київської команди?

Ми спробуємо цьому запобігти. Адже й самі знаємо що це таке, самі опинилися свого часу в подібній ситуації, як, до речі, і Южний. Постараємося недооцінки суперники уникнути.

А як Ви оцінюєте «Київ» у їх теперішньому стані? Приміром, тренер національної збірної Валентин Мельничук очікує, що буде бій рівних суперників.

Валентин Мельничук, можливо, бачив останню гру киян. Я ж не бачив, тому сказати важко. Знаю одне – «Київ» завжди, у будь-якому складі був серйозним суперником, тому ми ставимося до нього з повагою й серйозно готуємося до гри.

Пряма трансляція поєдинку між «Києвом» й «Азовмашем» на телеканалі «Мегаспорт» о 16.00.
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 606 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама