Главная » 2009 » Февраль » 25 » ЄвроКубок: прикра поразка «Азовмашу» у Валенсії
ЄвроКубок: прикра поразка «Азовмашу» у Валенсії
18:41

В рамках другого групового етапу ЄвроКубку (Last 16) маріупольський «Азовмаш» на останніх секундах виїзного поєдинку поступився іспанській «Памесі-Валенсії» з рахунком 66:68.

Ситуація для «Азовмашу» у групі «К» ЄвроКубку склалася так, що гра на виїзді з «Валенсією» в разі позитивного для маріупольців результату зберігала для них шанси на вихід у наступний раунд змагань. З іншого боку, іспанці прагнули реваншуватися за поразку в Маріуполі 88:91, яку, нагадаємо, «леви» завдали супернику в другому овер-таймі домашнього матчу.

Про свої наміри господарі заявили одразу ж, впевнено вигравши дебютну чверть 20:11. Вже на третій хвилині рахунок став 10:0 на користь «Валенсії». Єдиний, хто хоч якось намагався протистояти натиску іспанців, був Сергій Ліщук, на рахунку якого в перші вісім хвилин поєдинку – 6 пунктів. Натомість «Памеса» набрала 18. Сімонас Сєрапінас і Діжон Томпсон додали ще 5 балів до командного заліку, але останнє слово в дебютній десятихвилинці залишилося за суперником. Наступну чверть із чотириочковою перевагою виграли маріупольські баскетболісти, що дозволило їм наблизитися до суперника на відстань у 5 балів. 13 із 20-ти командних очок в активі Ліщука та Річарда Гуіна. А підсумував першу половину гри 3-х очковий у виконанні Сєрапінаса – 36:31 на користь господарів перед великою перервою.

Протягом наступних десяти хвилин маріупольці відіграли ще одне очко. На останній хвилині третьої чверті Кхалід Ель-Амін, реалізувавши три штрафні, взагалі скоротив відставання «Азовмашу» до 2-х пунктів, однак і Шеммонд Вільямс продемонстрував не гірше вміння пробивати з лінії. Тож, заключну чверть команди розпочали за рахунку 51:47. Проте Гуін майже одразу ж нівелював перевагу господарів, спочатку реалізувавши 3-х очковий, а потім виконавши штрафні. Не знітившись, «Валенсія» здійснила ривок і вийшла вперед – 58:52. До останньої хвилини на майданчику точилася рівна боротьба, проте господарі не дозволяли супернику бодай зрівняти рахунок. Надію вболівальникам маріупольців подарував Сергій Ліщук, після «данку» якого на табло з'явилися цифри 66:66, а в пам'яті зринули спогади про попередній поєдинок обох клубів. Але Рафа Мартінез, влучно пробивши штрафні, поховав надії української команди й встановив остаточний рахунок у матчі. Відчайдушна спроба пострілу з-за дуги, здійснена Ель-Аміном, на жаль, успіхом не увінчалася.

Найрезультативнішим гравцем «Азовмашу» став Сергій Ліщук, на рахунку якого 17 очок, 2 підбирання та 1 «асист». 14 балів і 3 підбирання заніс до свого активу Річард Гуін. Жоден із решти гравців маріупольської команди десятиочковий рубіж перетнути не зумів.

В іншому матчі у групі «К» «Гемофарм» обіграв «Црвену Звезду» в сербському «дербі» з рахунком 91:65.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 590 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Anchoys  
0
Мариупольский "Азовмаш" проиграл, но игроки испанской "Памесы" еще долго будут помнить наших баскетболистов.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама