Главная » 2009 » Февраль » 22 » Команда 20-го туру
Команда 20-го туру
10:48
Матчі 20-го туру вийшли по-справжньому напруженими й бойовими, адже в усіх чотирьох поєдинках зустрічалися рівні за класом суперники. Стосунки між собою з'ясовували як команди з лідируючої четвірки, так і клуби, що знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. Оновлений «Київ», попри негативні прогнози, переміг у Южному. «Азовмаш» обіграв «Донецьк». «Миколаїв» і «Пульсар» видали супер-матч, у якому перемогли господарі. БК «Полтава» здобула другу перемогу поспіль. У команді туру, як завжди, опинилося п’ять гравців, котрі представляють чотири команди, три з яких перемогли, а одна програла.

Перший номер БК «Полтава» Рікі Клемонс видав один із найкращих матчів у сезоні. Забивав він одного разу й більше – 26 очок у грі з «Хіміком», але 9 підбирань для невисокого захисника, який більше 4-х в окремому матчі не збирав, – рекорд. Так само Клемонс повторив показник рейтингу ефективності матчу з южненцями в 14-му турі. Сьогодні «розігруючий» полтавчан віддав лише 1-ну результативну передачу, сконцентрувавшись натомість на кільці суперника. В підсумку, 3 з 4-х 2-х очкових, такий же показник реалізації штрафних і 4 з 9-ти 3-х очкових, плюс вже згадані 9 «відскоків» і 3 перехоплення принесли йому 24 РЕ балів.

Більше балів, ніж у суботу проти «Хіміка», захисник БК «Київ» Манучар Маркоішвілі в цьогорічному чемпіонаті здобував лише одного разу – в домашній грі з «Пульсаром». Але сьогоднішні 20 очок значно важливіші. Адже саме Маркоішвілі разом із Артуром Дроздовом покликаний виконувати роль лідера в нинішньому «Києві». Перший іспит, причому, з непростим суперником на виїзді, складено на «відмінно». Крім того, єдиний легіонер «вовків» відіграв поєдинок із «Хіміком», поєднуючи роль «розігруючого» з більш традиційними для себе функціями другого номера. На його рахунку 5 з 11-ти 2-х очкових, 2 з 5-ти 3-х очкових і 4 з 6-ти штрафних, які разом із 4-ма перехопленнями, 2-ма передачами та 2-ма підбираннями на своєму щиті забезпечили Манучару Маркоішвілі 14 очок рейтингу ефективності.

Поруч із грузинським легіонером розташувався його одноклубник Артур Дроздов. Капітан БК «Київ» зіграв у Южному не просто на своєму звично високому рівні, традиційно надійно відпрацьовуючи у захисті та результативно в нападі, а був на паркеті справжнім лідером команди. Крім того, форвард записав на свій рахунок перший «дабл-дабл» в сезоні. А 6 із 9-ти 2-х очкових, 2 з 7-ми 3-х очкових і 2 штрафних (20 очок в сумі), 7 підбирань на своєму та 3 на чужому щиті, 5 перехоплень, а також 1 передача й 1 перехоплення дозволили йому стати найкориснішим гравцем 20-го туру із 28-ма очками рейтингу ефективності.

Місце двох «великих» у нашій символічній команді посіли суперники по недільній грі між «Азовмашем» і «Донецьком». Важкий форвард «тигрів» Деметріус Александер, який тягнув на собі гру команди із діючим чемпіоном «Азовмашем», здобув більше третини очок донецького клубу. Саме він не дозволив супернику ще в першій чверті піти у значний відрив, а потім був чи не єдиним у складі «Донецька», хто представляв серйозну загрозу кошику маріупольців. 21 бал рейтингу ефективності він заробив, реалізувавши 5 2-х очкових кидків, 4 3-х очкових і 2 штрафних, а також зібравши 5 «відскоків», віддавши 1 передачу та одного разу перехопивши м’яч. Залишається додати, що на разі американець провів найкращий поєдинок після своєї появи в Україні.

Центровий маріупольців Сергій Ліщук записав на свій рахунок ще один «дабл-дабл» 20-го туру, ставши найрезультативнішим гравцем у складі «Азовмашу». Для нього це не вперше, але одна справа відіграти так проти «Пульсару», а інша – проти одного з головних конкурентів у боротьбі за «золото». 6 із 8-ми 2-х очкових, 2 з 3-х дальніх пострілів та 2 штрафні разом склали 20 очок, до яких Сергій додав 8 підбирань на своєму кільці та 2 – на чужому, а також 3 перехоплення. У сумі це принесло йому 24 очки рейтингу ефективності.
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 554 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама