Главная » 2009 » Февраль » 20 » БК «Азовмаш» БК «Донецьк»: прев'ю
БК «Азовмаш» БК «Донецьк»: прев'ю
14:44
В суботу в Маріуполі зустрінуться дві команди української Суперліги з найсильнішими на даний момент складами. А після того, як БК «Київ» залишила група провідних гравців, ще й два головних претенденти на «золото». Востаннє в чемпіонаті «Азовмаш» і «Донецьк» зустрічалися наприкінці листопада минулого року в рамках 9-го туру. Тоді перемогу з перевагою лише у два очки святкував маріупольський клуб – 80:78. Виграв він і протистояння першого кола з рахунком 76:69.

Переможна серія маріупольців у чемпіонаті, відправною точкою для якої став домашній тріумф 14-го туру над БК «Київ», складає вже шість поєдинків. Натомість «Донецьк» чергує яскраві перемоги з болючими поразками, причому від команд, які «тигри», на перший погляд зобов’язані «виносити». Вигравши чотири матчі поспіль після невдачі в Полтаві, донеччани доволі несподівано оступилися в 19-му турі в Миколаєві, а вже потім у рівній боротьбі поступилися в останньому домашньому матчі «Києву». Звітна гра набуває важливого характеру, ще й тому, що в наступному турі завершується серія протистоянь між учасниками лідируючої четвірки чемпіонату, яка має серйозно вплинути на розподіл місць вгорі турнірної таблиці.

Матч між «Азовмашем» і «Донецьком» цікавий насамперед протистоянням двох найкращих «розігруючих» ліги Кхаліда Ель-Аміна й Андреса Родрігеза, а також ліній атаки обох клубів, де перевага, принаймні, статистично на боці «Донецька». На користь донеччан говорить і їх довга та якісна лава запасних, можливо, найкраща в чемпіонаті. Особливо, тепер, коли повернулися в стрій Пі Джей Таккер і Мартінас Андрюкайтіс. Не кажучи вже про те, що в лазареті довгий час, причому, абсолютно безболісно для команди, перебуває такий гравець як Ростислав Кривич. Натомість «Азовмаш» похвалитися подібним запасом виконавців не може, серйозно відчуваючи нестачу кожного баскетболіста, що, незважаючи на перемогу, було особливо помітно у другій половині фінального матчу на Кубок України. Тому якомога швидше повернення в стрій Річарда Гуіна набуває для маріупольців першочергового значення.

«Азовмаш» націлився на першу позицію турнірної таблиці. «Донецьк» втрутитися в боротьбу за перше-друге місце за підсумками регулярного чемпіонату навряд чи встигне – в пасиві команди забагато поразок, – але всіма силами намагатиметься обійти «Хімік» в боротьбі за третю сходинку, що зробити не так уже й складно, пам’ятаючи про дві гри в запасі, які мають «тигри». Тож, поєдинок в Маріуполі обіцяє стати одним із найяскравіших у другій половині сезону в Суперлізі.

Пряма трансляція на телеканалі «Мегаспорт» о 14.00
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 630 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама