Главная » 2009 » Февраль » 20 » Тріумф оновленого БК «Київ» у Южному
Тріумф оновленого БК «Київ» у Южному
14:39

БК «Київ» переміг «Хімік» у Южному з рахунком 76:68, розвіявши тим самим прогнози численних скептиків. А «Хімік», схоже, припустився тієї ж помилки, що й свого часу «Пульсар» у грі проти підопічних Олівера Поповіча.

До матчу між «Хіміком» і БК «Київ», яким відкривався 20-й тур, була прикута особлива увага. Після того, як склад київської команди залишило шість гравців основи, які визначали її ігрове обличчя, шанси «вовків» не лише на перемогу в чемпіонаті, а й на успіх у грі 20-го туру в Южному, багатьма були проголошені мінімальними. Але неймовірний поєдинок видав капітан «Києва» Артур Дроздов, котрий і справді повів команду за собою. Результативно зіграв Манучар Маркоішвілі, надійно – Олег Салтовець. Денис Лукашов, який зіграв сьогодні ще й повний матч за дубль, В'ячеслав Кравцов і Максим Пустозвонов продемонстрували, що цілком готові до максимальних навантажень Суперліги. Натомість «Хімік» програв супернику насамперед у плані настрою на гру, та й кількість помилок і втрат южненської команди також стали важливим фактором її поразки. А з роллю лідерів у складі «Хіміка» справилися хіба що Олу Фамутімі та Уайкін Кєллі.

У стартовій п'ятірці «Києва» вийшли найдосвідченіші баскетболісти з тих, хто був у розпорядженні Саші Обрадовіча: Манучар Маркоішвілі, Максим Пустозвонов, Артур Дроздов, Олег Салтовець і В'ячеслав Кравцов. Після того, як «Хімік» за допомогою 3-х очкового Ненада Чанака відкрив рахунок, кияни відповіли, але майже всю чверть господарі тримали суперника на відстані – двічі перевага южненців протягом дебютної десятихвилинки сягала п'яти балів, але щоразу успішні дії гостей її нівелювали. Один лише Артур Дроздов у стартові 5 хвилин набрав 6 очок, а за три хвилини до кінця чверті додав 3-х очковий. Киянам навіть вдалося вийти вперед, проте Андрій Агафонов встановив остаточний рахунок чверті – 20:19. У наступні десять хвилин, які виявилися найменш результативними в матчі, точилася рівна боротьба. І лише незадовго до великої перерви БК «Київ» вийшов уперед, обігравши суперника за підсумками чверті – 15:11 і вирвавшись уперед у матчі.

Другу половину гри команди розпочали за рахунку 34:31 на користь гостей, які досить довго утримували лідерство, аж поки 3-х очковий Стефана Сіновеця не вивів уперед «Хімік», а Олу Фамутімі закріпив успіх южненської команди. До завершення третьої чверті команди з перемінним успіхом виходили вперед, але кінцівку потужніше провели гості, завдяки чому на початку заключної десятихвилинки перевага «Києва» сягнула 7-ми пунктів. Южненці зробили все, щоб ліквідувати відставання й вирватися вперед ще на початку останнього відрізку гри, але низький відсоток реалізації 3-х очкових дозволив «Хіміку» лише наздогнати суперника. Проте одразу ж Маркоішвілі, Дроздов і Пустозвонов розпочали ривок своєї команди, повернувши 7-ми очкову перевагу. На останніх секундах героєм «Києва» став Денис Лукашов, впевнено, ніби «старий», реалізувавши 4 штрафних, а на додачу всадивши 2-х очковий у кошик суперника.

Капітан БК «Київ» Артур Дроздов, зробивши «дабл-дабл» (20 очок і 10 підбирань), до якого він додав 5 перехоплень, 1 передачу та 1 блок-шот, продемонстрував справжні лідерські якості та став найкориснішим гравцем матчу. Манучар Маркоішвілі записав на свій рахунок 20 пунктів, 4 перехоплення, 2 передачі та 2 підбирання. Денис Лукашов, на рахунку якого 5 з 5-ти штрафних, заробив 13 очок, віддав 2 передачі, здійснив 2 перехоплення та зібрав таку ж кількість підбирань. Максим Пустозвонов допоміг команді 9-ма балами, 4-ма «відскоками», 3-ма перехопленнями та 2-ма передачами.

У складі «Хіміка» найрезультативнішим став Олу Фамутімі, в активі якого 20 балів, 5 підбирань і 3 перехоплення. 16 пунктів на рахунку Ненада Чанака (плюс 2 передачі, 2 перехоплення та 1 підбирання), 14 – Уайкіна Кєллі (плюс 2 передачі, 2 перехоплення та 4 підбирання). Ще 9 очок команді приніс Андрій Агафонов, зібравши, крім того, 5 відскоків.


Післяматчева прес-конференція

Саша Обрадовіч, головний тренер БК «Київ»:

«В першу чергу, я хочу привітати своїх гравців. Сьогодні для них дійсно був складний момент, але вони показали свій характер, провели всю гру з повною концентрацією, билися за кожен м'яч, віддавали всі сили на паркеті. Я думаю, що це неймовірний вечір, неймовірна гра, особливо для молодих гравців, навіть для тих, які не виходили на майданчик, а просто сиділи на лавці».

Артур Дроздов, капітан БК «Київ»:

«Звичайно, ми знали, що гра буде складною, але хочу сказати від себе, що я вірив у те, що ми можемо тут перемогти. Думаю, що команда «Хімік» трохи нас недооцінила, ми теж про це думали. Хочу подякувати молодим гравцям, які також продемонстрували характер і в кінці забили важливі м'ячі. Як і сказав тренер, грали всі з дуже великим бажанням, показали спортивний характер. Я думаю, що ця перемога додасть нам віри в свої сили. Я розумію, що не потрібно задирати голову високо, потрібно багато працювати, і я думаю, що з цією командою, з таким складом, ми можемо прогресувати».

Олівер Поповіч, головний тренер БК «Хімік»:

«Сьогодні тільки «Київ» грав в баскетбол – «Хімік» сьогодні не займався баскетболом взагалі. Завжди, коли команда виграє – кажуть, що виграли гравці, а якщо гру програно – програв тренер. Це на сто відсотків правда. Я попереджав наших гравців за два-три дні перед матчем, що буде важка гра, тому що «Київ» тут приїхав просто зіграти гру – без претензії виграти, їм було все одно. Без шістьох іноземців ніхто не чекав, щоб вони могли тут виграти – але в кінці гри перемогли.

У нас 21 втрата і 21 підбирання. У них більше підбирань, більше агресивного захисту, в нападі також – більше агресивності. Як я і сказав, «Київ» сьогодні грав в баскетбол – вітаю «Київ» з перемогою. У нас була дуже погана гра і в захисті, і в нападі; неагресивна. Отже підсумковий рахунок – судячи по тому, як ми зіграли – цілком нормальний».

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 682 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Какие форумы не нужны на сайте?
Всего ответов: 22
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама