Главная » 2009 » Февраль » 17 » Кхалід Ель-Амін: Я дуже щасливий, що ми зуміли все перебороти та виграти
Кхалід Ель-Амін: Я дуже щасливий, що ми зуміли все перебороти та виграти
17:38

Кхалід Ель-Амін, за словами наставника «Азовмашу» Рімаса Гірскіса, найталановитіший гравець української Суперліги. Звісно, із подібним твердженням можна посперечатися, але не підлягає сумніву, що гра першого номера маріупольців – це завжди майстер-клас для суперника та справжнє шоу для вболівальників. У недільному фіналі проти «Києва» Кхалід з'явився на майданчику «Меридіану» після лікарняного й численних пересудів у пресі та середовищі вболівальників, пов'язаних зі станом його здоров'я, та продемонстрував те, заради чого ми любимо баскетбол. Після фінальної сирени, коли напруження в залі спало, Ель-Аміну аплодували навіть окремі київські вболівальники – за гру, за свято, яке він подарував усім того вечора. Саме після фіналу мені вдалося взяти у Кхаліда інтерв'ю, якому, щоправда, постійно заважала черга фанатів, котрі вишикувалися за автографом до зірки.

Кхаліде, вітаю з фантастичною перемогою! Шанувальники баскетболу сповна оцінили гру, яку вони щойно побачили. Що Ви зараз відчуваєте?

Я почуваюся добре! Перед грою я знав, що не буде легко. Київ – сильна команда з класними гравцями, тому для нас було дуже важливо підготуватися до неї. Ми знали, що Кубок проводитиметься на їх майданчику, тому сподівалися на перемогу в кінцівці, що нам і вдалося. У другій половині ми зробили більше втрат, ніж очікували, але це лише частина гри, в підсумку ми змогли виграти попри всі труднощі.

Рімас Гірскіс сказав, що втома давалася взнаки…

Так, особливо в мене. Ви знаєте, в мене були проблеми зі здоров'ям на цьому тижні, тому я дуже втомився в заключній чверті. Сподіваюся, вже наступного тижня зможу відновити свої кондиції.

У Вас багато трофеїв, що можете сказати про щойно здобутий?

Це – супер! Я дуже радий. Сезон видається надзвичайно важким – команда сильно змінилася. Будь-яка команда, втративши шістьох гравців, знаходитиметься у стресовому стані. Але, коли ми зібралися після канікул та зрозуміли, що це наша команда і що так нам треба буде грати до кінця сезону, знову вийшли на найвищий рівень. Тому я дуже щасливий, що ми змогли все це перебороти та виграти титул. Я хочу подякувати своїм партнерам за те, що добре давали мені м’яч, ставили непогані «заслони». Коли я влучаю перший кидок, я відчуваю впевненість, що буду продовжувати влучати.

Але ж у останній комбінації ви віддали чудовий пас…

Так, удруге поспіль, до речі. Суперники залишили Ярутіса наодинці, а я зумів його побачити. Я дуже радий, що він влучив ці кидки – йому це було надзвичайно потрібно для впевненості.

Які саме проблеми зі здоров'ям у Вас були?

Я почав харчуватися по-іншому. Перестав вживати м'ясо десь за 10 днів до цього. Організм прилаштовувався, але в той день я нічого не їв, тому моє тіло просто «перезавантажилося». Зараз усе гаразд, я добре почуваюся та знаю, як це контролювати.

Стали їсти м'ясо?

Так, але лише курятину та рибу. Зовсім не вживаю червоного м'яса. Почуваюся добре, тому буду так продовжувати, навіть не знаю скільки, можливо, все життя.

Але ж це зовсім не пов'язано з постом у Рамадан?

Ні, це так, для себе.

Зізнайтеся, все ж таки важко витримувати піст під час Рамадану?

Важко, особливо в перші 10 днів, коли організм звикає. Все ж таки, при цьому ти тренуєшся та граєш. Після цього легше – рутина мало чим відрізняється від звичайного дня.

Я знаю, що під час подорожей Вам можна не поститися. Це так?

Так, я вживаю їжу, коли ми подорожуємо. Просто, потім маю надолужити згаяне. Але тренер ставиться з розумінням, дозволяє відпочити. До тих пір, поки ти готовий грати, проблем не виникає.

Що ж, Кхаліде, удачі! Сподіваюся, що з Вашим здоров'ям відтепер все буде гаразд.

Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 665 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама