Главная » 2009 » Февраль » 14 » БК «Київ» – другий фіналіст Кубку України
БК «Київ» – другий фіналіст Кубку України
12:24
Суперником «Азовмашу» у фіналі Кубку України став БК «Київ», який у напруженому матчі переміг южненський «Хімік» з рахунком 85:60.

Кияни підійшли до півфінальної зустрічі без втрат – у стрій повернувся Клей Таккер, котрого команді не вистачало в Болоньї. Натомість «Хімік» був змушений виходити на паркет «Меридіана» без свого основного першого номера Уайкіна Кєллі, а Василл Євтімов й Олу Фамутімі грали із недолікованими травмами.

Однак южненці налаштувалися дати справжній бій фавориту очного протистояння, впевнено провівши дебютну десятихвилинку та програвши киянам лише 3 пункти. Майже всю першу чверть на майданчику точилася рівна боротьба, проте за дві хвилини до її завершення «Хімік» трохи відпустив суперника, що в підсумку позначилося на рахунку, з яким команди розпочали наступну десятихвилинку. Однак саме її южненці, котрі грали в експериментальному складі, повністю провалили, набравши 14 очок проти 26-ти у «Києва». Не допомогли навіть влучні 3-х очкові, які нарешті пішли в підопічних Олівера Поповіча. Натомість лише Артур Дроздов і Йово Станоєвич на двох принесли «вовкам» 14 балів.

Другу половину гри суперники розпочали за рахунку 48:33 на користь київської команди, яка, схоже, була налаштована не віддавати перемогу та збільшила власну перевагу в матчі ще на 6 очок. Розрив у рахунку, який перед заключною десятихвилинкою сягнув двадцяти пунктів, фактично означав для «Хіміка» припинення боротьби за Кубок України. В останній чверті южненці спробували цей розрив скоротити, але ані молодий Дмитро Ходов, який набрав 7 очок із 12-ти загальнокомандних, ані його партнери завадити киянам оформити перепустку до фіналу Кубку України не зуміли.

Одна з причин поразки «Хіміка» може бути пов’язана з тим, що Сергій Попов і новачок Стефан Сіновець так і не зуміли замінити травмованих Уайкіна Кєллі та Олександра Рябчука, здобувши на двох лише 4 очки та 1 перехоплення.

Капітан БК «Київ» Артур Дроздов став найрезультативнішим гравцем команди, записавши на свій рахунок 15 очок, 2 підбирання та 2 перехоплення. По 11 балів в активі одразу трьох гравців: Кенана Байрамовіча (плюс 8 підбирань і 3 передачі), Скуні Пенна (плюс 4 перехоплення та 3 передачі) та Клея Таккера.

У складі «Хіміка» 14-ма очками та 2 підбираннями відзначився Ненад Чанак, 11-ма очками та 3-ма підбираннями – Олександр Кольченко. 10 пунктів, 5 підбирань і 2 перехоплення на рахунку Олу Фамутімі.

Після гри

Саша Обрадовіч, головний тренер БК «Київ»:

«Враховуючи те, що команда не мала достатньо часу на підготовку до матчу, внаслідок виснажливого перельоту з Італії, та, знаючи про відсутність у складі суперника Уайкіна Кєллі, дещо розслабилася, не налаштувалася належним чином, то ходом матчу я задоволений. Особливо це стосується другої половини гри. Я задоволений тим, що ми контролювали гру й зуміли задіяти всіх гравців так, щоб до фіналу підійти зі свіжими силами й у піднесеному настрої».

Олівер Поповіч, головний тренер БК «Хімік»:

«Поздоровляю «Київ» з перемогою. З цією командою важко грати будь-яким складом. А особливо в такому, в якому сьогодні грали ми – без двох основних перших номерів команди. Але ставленням решти гравців я задоволений. Кияни зіграли жорстко, проте в міру. Нас підвела відсутність досвіду. Що стосується Стефана Сіновеця, то молодому баскетболісту важко одразу ж адаптуватися в команді й добре зіграти у такому важкому матчі, він просто загубився. Але в подальшому грати він буде обов’язково. Едгарас Жельоніс не отримав сьогодні шансу через високу температуру».

Андрій Агафонов, гравець БК «Хімік»:

«Погляньте на те, яким складом ми сьогодні протистояли «Києву». Ми грали дітьми 1986 – 1988 р. н. Лише двом гравцям у команді виповнилося тридцять років. А грали ми проти тих, у кого вже є певне ім’я в баскетбольному світі. У нас і справді траплялися дитячі помилки, ми не могли м’яч до центру вивести – так, ніби «Київ» грав проти дублю, а не основи команди. І це добре, що відбулися 25-ма очками, могло бути значно більше, якби здалися, а не боролися до кінця».
Категория: Українська Суперліга | Просмотров: 635 | Добавил: probasket | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Вход
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Категории раздела
НБА [844]
Українська Суперліга [146]
УБЛ [20]
Українська баскетбольна ліга
Европа [31]
Опрос
Кто станет МВП регулярного сезона НБА 2008-2009
Всего ответов: 62
Облако тегов
На сайте
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Сегодня были:

Счётчики
Реклама